Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Japán témájú cikkeink

2019.12.26.
Szapporó megrendezné a 2030-as téli olimpiát
Szapporó városa hivatalosan is jelezte szándékát a 2030-as téli olimpiai játékok, illetve a paralimpia megrendezésére.
2019.09.18.
Mesterséges havazás a nyári olimpia kánikulája ellen
Azt már megszokhattunk, hogy téli olimpia nincs hóágyúk nélkül. Most azzal ismerkedünk, hogy már nyáron is be kell vetni őket.
2018.11.08.
Szeretnél ott síelni, ahol évi 17 méter hó esik?
Igazi csemegével készül Nektek a Siutak.si csapata a télre, a szűz hó paradicsomába, Japánba. Ugyanis repülős sítúrát szerveznek 2019. február 12-től 22-ig Niseko síterepére!
2018.09.06.
Álommeló: síelés a világ legjobb síterepein
A turisztikai reklámok az utóbbi időben un. álommelók hirdetésével kerültek a középpontba. Láttunk már olyat, hogy valakinek fizetnek mindent, a legszebb helyekre viszik el, cserébe "csak" a kalandjairól kell beszámolnia a nagyvilágnak. Most itt az álommeló síelős változata is.
2018.08.20.
Hokkaido: ilyen korán még nem havazott a japán szigeten
A hatalmas havazások és a pályán kívüli síelés szerelmeseinek valószínűleg nem kell bemutatni a japán Hokkaido régiót. Rengeteg síelő bakancslistáján szerepel, hogy egyszer ide eljusson valamelyik télen, amikor nyakig érő hóban lehet csapatni a hegyekben. Az idén nagyon korán megérkezett az első havazás.
2017.11.27.
Hakuba (Japán): hóviharos szezonkezdet
Úgy látszik, hogy lassan az észak-amerikai és a japán síterepek is kezdenek hómennyiségben felzárkózni az európai adagok közelébe. A héten Japánban hullott nagyobb mennyiségű hó és számos síterep kezdhette meg a szezont, valamivel korábban a szokásosnál.
2017.01.16.
Hatalmas havazás terítette be Japánt
Az idei tél legerősebb havazása érte el Japánt az előző napokban. A helyi meteorológiai szolgálat előre jelezte a vasárnapi havazást, de arra is figyelmeztetnek, hogy csak keddtől csökken a havazás erőssége. Egyes településeken már két méternél is vastagabb a hóréteg.
2016.11.02.
18 éve mindig ez a japán terep kezdi meg a szezont
Japán híres a tradícióiról, a hagyományok tiszteletéről. Lassan már hagyománnyá válik, hogy a Snowtown Yeti nevű síterepen lehet először síelni Japánban. Az idei szezon már a 18. a sorban egymás után, hogy a Fudzsi (Fuji) hegy mellett először csatolhatnak a japán síelők és deszkások.
2016.02.15.
Ez a japán férfi már 25 éve síel, de csak hátrafelé
Az utóbbi napokban ismét elárasztotta az internetet a japán Asataroh Akiba videója, aki arról híres, és azzal vált ki csodálkozó pillantásokat a síterepeken, hogy csak hátrafelé síel. Mindehhez még hozzájön az is, hogy a dolog izgalmasabb legyen, a hátrafelé siklást 195 centiméter hosszú léceken űzi.
2016.02.10.
Havazás akadályozta meg Hirscher edzését Japánban
A legjobb férfi síelők mostanában Ázsiában versenyeznek. Az előző hétvégén az olimpia előtti tesztversenyeket tartották, aztán a mezőny átrepült a következő helyszínre, Japánba. Marcel Hirscher, az osztrákok klasszisa egy kisebb japán terepet választott gyakorlásra, de nagy havazás ellen nincs mit tenni.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »