Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Japán témájú cikkeink

2018.11.08.
Szeretnél ott síelni, ahol évi 17 méter hó esik?
Igazi csemegével készül Nektek a Siutak.si csapata a télre, a szűz hó paradicsomába, Japánba. Ugyanis repülős sítúrát szerveznek 2019. február 12-től 22-ig Niseko síterepére!
2018.09.06.
Álommeló: síelés a világ legjobb síterepein
A turisztikai reklámok az utóbbi időben un. álommelók hirdetésével kerültek a középpontba. Láttunk már olyat, hogy valakinek fizetnek mindent, a legszebb helyekre viszik el, cserébe "csak" a kalandjairól kell beszámolnia a nagyvilágnak. Most itt az álommeló síelős változata is.
2018.08.20.
Hokkaido: ilyen korán még nem havazott a japán szigeten
A hatalmas havazások és a pályán kívüli síelés szerelmeseinek valószínűleg nem kell bemutatni a japán Hokkaido régiót. Rengeteg síelő bakancslistáján szerepel, hogy egyszer ide eljusson valamelyik télen, amikor nyakig érő hóban lehet csapatni a hegyekben. Az idén nagyon korán megérkezett az első havazás.
2017.11.27.
Hakuba (Japán): hóviharos szezonkezdet
Úgy látszik, hogy lassan az észak-amerikai és a japán síterepek is kezdenek hómennyiségben felzárkózni az európai adagok közelébe. A héten Japánban hullott nagyobb mennyiségű hó és számos síterep kezdhette meg a szezont, valamivel korábban a szokásosnál.
2017.01.16.
Hatalmas havazás terítette be Japánt
Az idei tél legerősebb havazása érte el Japánt az előző napokban. A helyi meteorológiai szolgálat előre jelezte a vasárnapi havazást, de arra is figyelmeztetnek, hogy csak keddtől csökken a havazás erőssége. Egyes településeken már két méternél is vastagabb a hóréteg.
2016.11.02.
18 éve mindig ez a japán terep kezdi meg a szezont
Japán híres a tradícióiról, a hagyományok tiszteletéről. Lassan már hagyománnyá válik, hogy a Snowtown Yeti nevű síterepen lehet először síelni Japánban. Az idei szezon már a 18. a sorban egymás után, hogy a Fudzsi (Fuji) hegy mellett először csatolhatnak a japán síelők és deszkások.
2016.02.15.
Ez a japán férfi már 25 éve síel, de csak hátrafelé
Az utóbbi napokban ismét elárasztotta az internetet a japán Asataroh Akiba videója, aki arról híres, és azzal vált ki csodálkozó pillantásokat a síterepeken, hogy csak hátrafelé síel. Mindehhez még hozzájön az is, hogy a dolog izgalmasabb legyen, a hátrafelé siklást 195 centiméter hosszú léceken űzi.
2016.02.10.
Havazás akadályozta meg Hirscher edzését Japánban
A legjobb férfi síelők mostanában Ázsiában versenyeznek. Az előző hétvégén az olimpia előtti tesztversenyeket tartották, aztán a mezőny átrepült a következő helyszínre, Japánba. Marcel Hirscher, az osztrákok klasszisa egy kisebb japán terepet választott gyakorlásra, de nagy havazás ellen nincs mit tenni.
2016.01.28.
Meglepő havazásokat hozott a kemény ázsiai hideg
Ötven-hatvan éve vagy még ennél is régebben mért hideg időjárás köszöntött be az amerikai hóviharral egyidőben Ázsia számos országában. A hideggel havazás is érkezett, amely sok gondot okozott a közlekedésben. Voltak olyan települések is, ahol - a meteorológiai adatok rögzítése óta - most havazott először.
2015.01.16.
Japán-Alpok, ahol állandóan friss hó van
Tokiótól csak kétórányira vannak a japán Alpokként emlegetett hegyláncok, a távol-keleti híres síparadicsom, Hakuba. A lejtőket porhó fedi, és termálforrásokban melegedhet meg az átfázott turista, akárcsak a hómajmok. A felkelő nap országának téli turizmusába pillantunk bele.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
KÖVESS MINKET!
facebook twitter youtube instagram
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 8 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.