Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Aki nélkül nem lennének hegyimentők

Töltsünk el egy napot Végh András lavinaoktatóval Japánban!

2024.02.10. (x) szponzorált cikk

2024. február 10-én, a Nemzetközi Hegyimentő Napon a hegyimentőket és azokat a szakembereket ünnepeljük, akik nap, mint nap azon dolgoznak, hogy biztonságban tudhassuk magunkat a hegyekben, a pályákon élvezettel csúszhasson minden korosztály és tudásszintű sí-és snowboard kedvelő.
Végh András SMSZ ISIA kártyás kiképző oktató és a Helly Hansen nagykövete
Az idei Nemzetközi Hegyimentő Napon Végh András SMSZ ISIA kártyás kiképző oktató és a Helly Hansen nagykövete, Japánból kalauzol el bennünket izgalmakkal és érdekességekkel teli hétköznapjaiba, megtudhatjuk, milyen is az az élet, amikor egy évben 250 napot van a lábon sícipő.

A hegyek iránti szeretet, a másoknak való segítségnyújtás iránti igény és a szakértelem olyan tulajdonságok, amelyek elengedhetetlenek egy hegyen dolgozó szakember elhivatottságához. Mindezek Végh András Helly Hansen nagykövet számára természetesek. András egy, az 55.000 szakember közül, akik Helly Hansen ruházatban dolgoznak, és akik meg nem énekelt hősként töltik napjaikat fagyban, hóban, azzal a céllal, hogy a mi biztonságunkat támogassák.

Andrásnak a hó gyermekkora óta fontos szerepet tölt be az életében, azt vallja, hogy a síelés egy lehetőség arra, hogy közelebb érezhessék az emberek magukat a természethez. Munkái mind a hóhoz kötődnek, míg télen Japánban, addig nyáron Ausztráliában élvezi a telet. Az AAA lavinaszervezet szintjeit végig járva került még közelebbi kapcsolatba a hótakaróval, amely útja Ausztrián, Argentínán és Japánon át vezetett. Az itt megszerzett tapasztalatait lavinatáborokban adja át és szeretteti meg másokkal is a biztonságos csúszás módszerét. A síelés számára egy olyan aktív sport, amelyben folyamatos fejlődési lehetőség van, mindezt, a hétköznapi életből kiszakadva, a természetben végzi, a hóval folyamatos kontaktban.
A hó a világon mindenhol különböző és folyamatosan változó dinamikus, rugalmas anyag, a hegyeken a saját bőrünkön tapasztalhatjuk a természet erejét és szépségét, így a síelés is egy lehetőség arra, hogy közelebb érezhessék az emberek magukat a természethez.
„ A sportban és a szakmámban muszáj folyamatosan fejlődnöm, ez az, ami motivál és visz előre” – mondja András. „A szakma nehézségei eltörpülnek a sok száz, a munkám kialakult emberi kapcsolat és megannyi jó élmény mellett, viszont a sícipővel nekem is meggyűlik a bajom. Egy évben több mint 250 napot van a lábamon, a lábfejemet óvnom kell a hidegtől és a melegtől egyaránt, ami folyamatos felkészülést igényel, így gyakran alakítom a lábamra sícipőmet.”

A Nemzetközi Hegyimentő Nap alkalmából Andrást végig kísérhetjük egy napján, ahol megmutatja, milyen is az élet Japánban, SMSZ ISIA kártyás kiképző oktatóként, a szakembereknek, síoktatóknak technikai képzést, és a guideoknak továbbképzést tart, miközben azon dolgozik, hogy mire mi a sípályára érnénk, ne kelljen aggódnunk, hiszen a szakértők, akik ott várnak bennünket, András jóvoltából már tudják mi a teendő.

Amennyiben mi magunk is támogatnánk a hegyen dolgozó szakemberek munkásságát, akkor ezt vásárlásunkkal is megtehetjük. A Helly Hansen ugyanis globálisan, a 2024. február 10-én a www.hellyhansen.com oldalon leadott rendelésekből származó bevételének 5%-át két nemzetközi sí- és biztonsági szervezetnek, a FIPS és az NWAC számára ajánlja fel.
Végh András egy napja Japánban
A Helly Hansenről A Norvégiában 1877-ben alapított Helly Hansen a mai napig is olyan professzionális minőségű ruházatot fejleszt, amely segít az embereknek életben maradni és az életet élvezni. A világ legzordabb környezeteiben folyó életbe és munkába betekintést nyerve, a vállalat a piacra elsőként bevezetett innovációk hosszú sorát fejlesztette ki, köztük az első rugalmas, mégis vízálló szöveteket több mint 140 éve. A további áttörések körébe tartoztak az első fleece anyagok az 1960-as években, a Lifa® Stay Dry technológiával készült első funkcionális aláöltözők az 1970-es években, illetve napjaink H2Flow™ díjnyertes és szabadalmaztatott hőmérséklet-szabályzó rendszere.

A Helly Hansen vezető szerepet játszik a funkcionális vitorlás- és síruházat, valamint a prémium munkaruházat piacán. Egyenruháit több mint 55.000 professzionális síelő viseli bizalommal, de láthatók olimpikonokon, nemzeti válogatottakon, és világszerte több mint 200 síparadicsomban és hegyi túravezető központban is.

Több mint 40 országban kaphatók a Helly Hansen felsőruházatai, aláöltözetei, sportruhái és lábbelijei, amikben a professzionális szabadtéri sportolók és lelkes amatőrök világszerte megbíznak. Ha szeretnél többet megtudni a Helly Hansen legfrissebb kollekcióiról, látogass el a www.hellyhansen.com weboldalra.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.