Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kína témájú cikkeink

2018.12.19.
Atomic: hamarosan a kínaiaké lesz a sportszergyár?
Ősszel egy kínai cég által vezetett konzorcium szinte visszautasíthatatlan ajánlatot tett a finn Amer Sports cégre. A finnek, többek között az Atomic és a Salomon tulajdonosai, elgondolkodtak az ajánlaton és a részvényeseiket is arra biztatják, hogy fogadják el a kínaiak felvásárlását.
2018.08.18.
Átadták Ázsia legnagyobb négyévszakos síterepét
Peking, pontosabban Kína 2022-ben téli olimpiát rendez. Kiemelt cél lett a síelés és a téli sportok népszerűsítése az országban. Hatalmas fejlesztéseknek köszönhetően egymás után épülnek a síterepek, a fedett sípályák vagy a télen-nyáron használható műanyag borítással (is) ellátott síközpontok.
2018.01.26.
A legnagyobb hófestményt készítették el Kínában
Az észak-koreai határhoz közeli kínai Tonghua városban egyszerre két Guinness "világrekordot" is megdöntöttek az előző hétvégén. Elkészítették a világ legnagyobb hóra rajzolt festményét, valamint megépítették a világ leghosszabb jégbárját.
2018.01.17.
Csoda: síliftből kiesett gyermek túlélte a zuhanást
Az eset még szombaton történt az egyik kínai síterepen. A baleset óta megjelent képek tanulsága szerint egy kb. 8-9 éves gyermek kicsúszik a szék biztonsági korlátja alatt, a mellette ülő társa lábába kapaszkodik, majd a földre zuhan. Szerencséjére elég vastag hóra esett, így az ijedtségen kívül más baja nem esett.
2017.07.08.
Átadták a világ legnagyobb fedett síközpontját Kínában
Márciusban Harbinban, Kína 10. legnagyobb városában elindították a visszaszámlálást, hogy 100 nap múlva átadják a négy éven keresztül épült, kisebb városnak megfelelő méretű élményparkot, benne a világ legnagyobb alapterületű beltéri síközpontjával.
2017.02.02.
Zombi módjára tolakodnak lifthez a kínaiak
Az alábbi videót a kínai tévé tette ki. Az látható, ahogy hatalmas tömeg rohamozza meg az egyik liftet. Nyitáskor az üzemeletetők lassan felengedik a lifthez vezető fémredőnyt, de az utasok már ezt sem tudják megvárni, és sorban bújnak át a redőny alatt. A kínaiak saját magukon viccelődtek: olyanok vagyunk, mint a zombik.
2017.01.02.
Hatalmas hószobrokat építenek a kínaiak
Kína híres arról is, hogy több városban téli fesztiválokat tartanak, ahol hatalmas és látványos szobrokat építenek hóból és jégből. A tavalyi év utolsó előtti napján nyílt meg az ország észak-keleti részén található Csillin tartomány székhelyén, Csangcsunban megrendezett hófesztivál.
2016.12.11.
Kínában bikiniben didergő csajokkal kezdik a szezont
Már a korábbi években is több kritika érte a kínai síterepeket, amelyek a szezonkezdeti ünnepségeket csak úgy tudták elképzelni, hogy hidegben didergő bikinis lányokat állítanak a fotósok kamerái elé. Úgy látszik, hogy erről a szokásukról az idén sem tudnak lemondani.
2016.11.17.
Kína: 160 ezer juh került a hóvihar fogságába
Ítéletidő köszöntött a múlt héten az északnyugati kínai régió, a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területre. A háromnapos vihar hirtelen 160 ezer juhot ejtett csapdába. A hófúvások olyan magas hóakadályokat építettek, amelyen a juhok saját erejükből nem tudtak áttörni.
2016.08.21.
Itt a világ legmagasabb és leghosszabb üvegpadlós hídja!
Természetesen Kínában készült el a híd, körülbelül 300 kilométerre a tavaly átadott másik üvegpadlós hídtól. Az új híd a Zhangjiajie Nemzeti Parkban épült, amelynek csodás látványa inspirálta James Cameron rendezőt az Avatar című film elkészítésében.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 80 vendég és 6 regisztrált felhasználó látogatja.