Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megvédi-e olimpiai címét a magyar férfi váltó?

2022.02.06. Bata Attila

Négy évvel ezelőtt megtörtént a csoda, vagyis Pjongcsangban a férfi váltó – Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba összeállításban – megszerezte Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét.
Liu Shaolin Sándor, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó tagja (MTI/Kovács Tamás)
Liu Shaolin Sándor, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó tagja (MTI/Kovács Tamás)
A kínai-magyar szülőkkel büszkélkedhető Liu testvérpár azóta is számos versenyen remekelt, Knoch Viktor visszavonult, Burján Csaba pedig a közösségi oldalán Kínáról tett egy szerencsétlen megjegyzését, amivel mondhatni "kiposztolta" magát a válogatottból.

Időközben honosítottuk az előző olimpia ezüstérmesét az amerikai John-Henry Kruegert. Ő és a Liu testvérek helye a váltóban biztosnak mondható, a negyedik versenyzőt a helyszínen jelölik ki.

Az olimpiára a világ nyolc legjobb férfi váltója jutott ki. Őket két négycsapatos elődöntőbe osztották, ahonnan a két legjobb jut tovább. Erre a fontos futamra február 11-én, pénteken 13:04-kor kerül sor magyar idő szerint.

Nem túlzás, hogy a nyolc csapat közül bárki nyerhet, de a magyarok előfutama még így is jóval keményebbnek ígérkezik, mint a másik. Innen kellene továbbjutni, és akkor döntőben az éremért harcolni. Ha sikerül, akkor vegyünk egy nagy levegőt, és írjuk be a naptárba, hogy február 16., szerda 13:32. Ekkor csap össze a négy legjobb válogatott.
A bronzérmes vegyes váltó: Krueger John-Henry, Jászapáti Petra, Liu Shaoang, Kónya Zsófia, Liu Shaoling Sándor (b-j). A három fiatalemberre komoly feladat hárul a férfi váltóban is. (MTI/Kovács Tamás)
A bronzérmes vegyes váltó: Krueger John-Henry, Jászapáti Petra, Liu Shaoang, Kónya Zsófia, Liu Shaoling Sándor (b-j). A három fiatalemberre komoly feladat hárul a férfi váltóban is. (MTI/Kovács Tamás)
Az esélyek? Aki ismeri ezt a sportot, tudja, hogy a legapróbb dolgokon múlhat minden. Akár a Forma 1-ben, hátulról beléd jöhetnek, oldalról kilökhetnek, szabálytalankodhatnak veled, és akkor teljesen mindegy, hogy mennyire vagy jó formában, mert már nincs esély megmutatni. Nagyon nehéz az esélyekről beszélni, sok a jó csapat, nüánszokon múlhat minden, sokan bármilyen éremmel kiegyeznének előzetesen.

Erre nagyon jó példa a férfi-női vegyes váltó, ahol a magyarokat a kanadaiak ütötték el hátulról a döntőben, így a kanadaiak kizárása után nyertük meg a bronzérmet, ami azért előzetesen várakozáson felülinek mondható. Ez a siker megnyugtathatja és önbizalmat adhat férfi versenyzőinknek, akik már ez egyéni számaikban is remekül futottak.

Az olimpia magyar vonatkozású versenyszámairól és az időpontjairól itt írtunk.
KOMMENTEK
Tobzoska | 2022.02.06. 16:57
Hosszú, fárasztó repülő útja után Shanghajban várakoztak egy csomót. Fáradt volt, kicsúszott a száján egy F***ing China. A képmutatás magasiskolája, hogy emiatt eltiltják. Ilyen alapon mindenkit mindentől el lehetne tiltani, mert bárkinek kicsúszhat a száján valami dehonesztáló megjegyzés, ha egy határon holt fáradtan hosszasan várakozik. De gondolom, akik eltiltották, azok magas rangú sportvezetők voltak, akik a first class ellátás után kipihenten, kisimult arccal érkeztek Sanghajba. FUCKING SPORTVEZETÉS. Hogy így nyalják a nagy kinai s***et.
Kis Kovi | 2022.02.06. 19:27
Ahogy a cikket olvasom, nem a száján, hanem egy közösségi oldalon csúszott ki, amennyiben ez az írás Burján Csabára vonatkozott.

Nekem meg azzal van bajom, ha már sportvezetésről beszélünk, hogy míg a gazdag nyugati országok (ha már seggnyalást lehet használni a kelet kapcsán) hihetetlen módon profitálnak a téli sport turizmusból és nem kevés versenyzőt küldenek ezekre az olimpiai versenyekre (sőt még nyavalyognak is, hogy a gyengék túl sok helyet kapnak), a nagy racionalitás mentén viszont nem nagyon rendeztek az elmúlt évtizedekben téli olimpiát. Illene nemcsak profitálni a dolgokból, legyen az üzleti haszon vagy a sportágat képviselő sportolóinak való megmérettetés.

Most is a nyugatiak között kevésbé tehetős, a versenyzőik szempontjából kevesebb téli sportágban domináló olaszok fognak ismét rendezni Európában.
Tobzoska | 2022.02.06. 22:16
hovatovább már csak isztánokban rendeznek olimpiákat. Normális országokban nemet mondanak a mérhetetlen korrupcióra. A profit a politikusoké, meg a stadionokat építő vállalatoké. A költség, a veszteség pedig az adófizetőké. Én is pont ezért szavaztam nemmel a budapesti olimpiára. Engem ne hülyítsenek önjelölt nemzetvezetők. De sok értelme nem volt a népszavazásnak. orbán töretlenül húzza föl a stadionokat, húszezres kézilabda csarnokokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.