Kozuback Kamilla büszke, hogy a magyar csapat tagja

2022.01.31. MTI

A 17 éves Kozuback Kamilla büszke arra, hogy a magyar olimpiai csapat tagja lehet Pekingben a pénteken kezdődő téli játékokon.
kamillakozuback / instagram
A Calgaryban született snowboardos - akinek édesanyja magyar, édesapja pedig kanadai - az MTI-nek elmondta, még nagyon fiatalnak számít a mezőnyben.

"Igazából a 2026-os olimpiára készültem, még csak most kezdtem a felnőtt profi mezőnyben, de nagyon boldog vagyok, hogy ilyen elképesztő tapasztalatot szerezhetek ilyen fiatalon. Büszke vagyok rá, hogy a magyar olimpiai csapat tagja lehetek, nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki támogat és felkészít" - fogalmazott.

Kozuback a félcsőben szerepel majd, a selejtezőt jövő szerdán, a döntőt pedig egy nappal később rendezik.

"A félcső nem a fő számom, slopestyle-ban és big airben vagyok jobb, a félcső teljesen más technikát igényel. Nagyon jó és fantasztikus versenyzők vannak itt, a világ legjobbjai, még sokat kell tanulnom, hogy a nyomukba érjek egy döntőben" - mondta.

Az első magyar hódeszkás olimpikon hozzátette: szeretné biztonságosan végigcsinálni a futamot, teljesíteni a pályát.
kamillakozuback / instagram
"Első tartalék vagyok slopestyle-ban, ha már most sikerülne olimpián ott is ugranom, az minden elképzelésemet felülmúlná. De az biztos, hogy ez az olimpia a kezdőlöket ahhoz, hogy a következő négy évben sokat fejlődjek mindhárom kategóriában, és még sok évig tudjak Magyarországnak büszkeséget és sportsikereket hozni" - mondta Kozuback, aki szombat óta tartózkodik az olimpia helyszínén, és kedden tud először edzeni a versenyhelyszínen.

Kozuback gyerekkora óta snowboardozik, 2015-ben, 11 évesen kezdett el versenyezni Kanadában és az Egyesült Államokban. A 2019-es kanadai téli ifjúsági játékokon félcsőben aranyérmes, slopestyle-ban bronzérmes lett. 2020-ban, 16 évesen a junior téli olimpián slopestyle-ban a 14., félcsőben 9., big airben 8. helyen végzett.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.