Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Először jutott ki magyar snowboardos az olimpiára!

2022.01.17. MTI

Indulhat a február 4-én kezdődő pekingi téli olimpián a hódeszkás Kozuback Kamilla, aki a világranglistán elért pontjai alapján jutott ötkarikás kvótához.
Kozuback Kamilla (Kép: Magyar Snowboard Szövetség)
h i r d e t é s
A Magyar Snowboard Szövetség hétfőn jelentette be, hogy a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) megerősítette a 17 éves sportoló pekingi részvételi jogát.

Kozuback a félcső versenyszámban indulhat majd a téli játékokon, és ő az első magyar hódeszkás, aki kijutott az olimpiára.

A hazai sportági szövetség emlékeztetett rá, hogy Kozuback csak tavaly decemberben kezdhette meg a kvalifikációs versenyeket, de a rendelkezésére álló rövid idő alatt is össze tudta gyűjteni az ötkarikás részvételhez szükséges világranglista pontokat.

Kozuback Magyarország 12. kvótáját szerezte meg a pekingi játékokra.

A férfiaknál magyar részről Fricz Botondnak lett volna esélye a pekingi szereplésre, ő azonban sérülése és koronavírus-fertőzése miatt nem tudta megszerezni a szükséges pontokat.

Kozuback Kamilla Calgaryban született, édesanyja magyar, édesapja kanadai. A sportoló gyermekkora óta hódeszkázik, s amint azt a magyar szövetség közölte, a nyarakat Magyarországon, a nagyszüleinél töltötte, később ő maga kérte, hogy magyar színekben kezdhesse meg felnőtt sportpályafutását.

Kozuback elmondta, a koronavírus-járvány miatt immár két éve nem tudta meglátogatni Magyarországon élő idős nagymamáját és rokonait.

"Arra gondoltam, ha magyar színekben versenyeznék, az egy gesztus lenne feléjük, amivel kifejezem a szeretetemet" - mondta a sportoló.

Kozuback Kamilla fő versenyszámai a slopestlye és a big air, ugyanakkor ő az egyetlen magyar hódeszkás, aki félcsőben is versenyez. A tavaly decemberben rendezett calgary-i világkupán a zsűri neki ítélte a kvalifikáció legszebb korláttrükkjének járó elismerést - írta a Magyar Snowboard Szövetség.

"Alapvetően a félcső elkülönül a másik kettőtől, de nálam már a kezdetektől úgy alakult, hogy mind a háromban kipróbáltam magam. A big air és a slopestyle a kedvenceim, de félcsőben versenyezni is jó érzés, igazi szórakozás" - idézte a hazai szövetség közleménye Kozubackot, aki részt vett a 2020-as ifjúsági téli olimpián.

A magyar sportolók közül hét - 5 férfi és 2 nő - rövidpályás gyorskorcsolyázó, egy műkorcsolyázó páros, valamint egy-egy férfi és női sífutó szerzett a hódeszkás induló előtt olimpiai kvótát.
KOMMENTEK
minerel | 2022.01.17. 22:01:06
Egyébként tényleg nincsen hazai női boardos aki kvótát tudott volna szerezni??
HofEE | 2022.01.19. 15:19:46
Összességében nincs sok snowboardosunk akik meg vannak, azoknak meg a támogatás hiányával kell szembesülniük. Utóbbin lehet változtatni , elöbbin nehezebben, sosem leszünk hegyvidéki nemzet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.