Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK

Montenegró témájú cikkeink

2019.02.21.
Kolašin, Montenegró: új síterep nyílt 1600 méteren
Szombaton új síterepet adott át az ország miniszterelnöke Montenegróban. Az új síterep teljes egészében állami pénzekből épült, de a jövőben befektetőket várnak a síterep közeli szálláshelyek kiépítésében.
2017.10.25.
Dél-Európa: havazás söpört végig a hegyekben
A hosszú hétvége októberhez képest jelentős havat hozott Európa hegyeibe. Hazánkat ugyan (még) elkerülte a havazás, de a környező országokban mindenhol havazott valamennyit. A legtöbb hó az osztrák-svájci határ két oldalán hullott, de azért jutott belőle a délebbre található hegyekbe is.
2016.01.17.
Végre beindult a síszezon Montenegróban is
Nagyon nehezen indul az idei tél az egykori Jugoszlávia síterepein. A "fekete hegyek" országában az utóbbi napokban végre hullott annyi hó, hogy több síterepen is beindulhatott az élet. Montenegró legjobb síterepén, Kolasin 1450 pályáin már 30-50 centiméter vastagon áll a hó.
2014.12.26.
Havazás érkezik mindenhová! A hegyekben 30-60 cm!
Mától megkezdődött az összeurópai havazás, amelynek végén végre tekintélyesebb havazás érkezhet az Alpokba, valamint a dél-európai hegyekbe. Ezúttal úgy néz ki, hogy Magyarország is kaphat valamennyi havat, főleg az ország déli részeire érkezhet nagyobb mennyiségű hó.
2014.10.28.
Már Görögországban is megkezdődött a síszezon!
A múlt héten Ausztriába hatalmas havazást, hozzánk esőket hozó front tovább folytatta útját. Romániában, Bulgáriában, Macedóniában és Görögországban is havazásokat hozott. Több helyen fél méter vastag hó hullott, az első görög síterepek már megkezdték az idei szezont!
2014.09.23.
Szlovák, boszniai, horvát és egyéb havazások
A héten már ízelítőt kapott Európa a télből. Magyarországot még elkerülte a fagy és az első havazás, de a szomszédjainkhoz már megérkezett az idei első havazás. Kedden a skandináv részeken, ma a Tátra és a Balkán magasabb hegységeiben fehérlett a táj. A havazás után ismét enyhe időjárás következik.
2014.05.14.
Erre a hétre visszatért a tél a környező hegyekbe
Itthon is érezzük, hogy május nem a strandidőt hozta el ezen a héten. Viharos szél, sok csapadék és a hűvös idő nemcsak itthon borzolja az idegeket, hanem a környező országokban is. Nálunk ugyan nem, de a magasabb hegyekkel megáldott országokban már havazott a héten, és még további havazás várható a hétvégéig.
2014.01.27.
Csodás képek! Méteres hó Montenegróban
Ezen a télen már nem először nézzük sóvárogva a külföldön készült képeket. Ezúttal a montenegrói hegyekből érkeztek igazi téli képek. Körülbelül 1600 méteres magasságban másfél-két méter vastag hó esett az előző napokban. Ennek ellenére Holle Anyónak a Balkán felé is van még mit törlesztenie.
2014.01.24.
Itt a tél! Folyamatos helyzetjelentés a környékről
Január utolsó hétvégéig kellett várni, hogy végre tél legyen itthon is. A következő napokban hideg és kisebb-nagyobb mennyiségű hó várható itthon és a környező országokban is. Csütörtök délutántól folyamatosan figyeljük a hóhelyzet alakulását, meglátjuk, tényleg megérkezik-e a tél valahára.
2013.02.14.
Hórekord előtt áll Horvátország, közel a három méter
Valószínűleg sokan nem a télre gondolnak Horvátországgal kapcsolatban, az idén azonban nagyon sok havat hozott a tél. Már majdnem három méter vastag a hó a hegyekben, egy méter a híres Plitvicei-tavak környékén. A Balkán többi részén is kivételesen havas időszakon vagyunk túl.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
KÖVESS MINKET!
facebook twitter youtube instagram
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 44 vendég és 3 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet