Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Szerbia témájú cikkeink

2020.02.28.
Alpok: a tél végére megérkezett és marad a tél!
Egy átlagos téli időszakban teljesen normálisnak tekinthető, ha február végén havazik az Alpokban. Az idei télen sajnos nem ehhez szoktunk hozzá, de úgy néz ki, hogy február vége és március eleje havazás tekintetében kisebbfajta kárpótlásnak ígérkezik az Alpok hegyeiben.
2018.12.04.
Kopaonik: Szerbiában is megkezdődik a síszezon!
Kedden Szerbia legjobb síterepén is megkezdődik a síszezon. Az első napon nem kell fizetni a síelésért, a hét többi napján, szerdától vasárnapig 20% kedvezménnyel lehet síelni. A pályákon kb. 20 cm vastag a hó.
2018.11.20.
Gondokat okoz a havazás az osztrák és szlovén utakon
A mediterrán ciklon havazásokat okoz tőlünk nyugatra és délre. A hó mennyisége nem túl nagy, de ahhoz elegendő, hogy fennakadásokat okozzon az utakon. Ausztriában, a karintiai részen, az A2-es autópályát reggel 9 óra körül már három helyen kellett lezárni.
2017.10.25.
Dél-Európa: havazás söpört végig a hegyekben
A hosszú hétvége októberhez képest jelentős havat hozott Európa hegyeibe. Hazánkat ugyan (még) elkerülte a havazás, de a környező országokban mindenhol havazott valamennyit. A legtöbb hó az osztrák-svájci határ két oldalán hullott, de azért jutott belőle a délebbre található hegyekbe is.
2016.02.22.
Kopaonik: hárommilliomodik liftmenetért ajándék járt
Szerbia legjobb síterepe sem örül igazán az idei szezonnak. Sok más síterephez hasonlóan, itt is lehetett volna kedvezőbb az időjárás. A váltakozó viszonyok ellenére így is jöttek az idén, a hétvégén pedig már a hárommilliomodik alkalommal használták a lifteket. A szerencsés egy bukósisakot kapott ajándékba.
2014.12.06.
Síelős körkép: Szlovénia, Andorra, Ukrajna és Balkán
Tekintsünk most egy kicsit távolabbra az ismertebb európai országok síterepein. Bár ilyenkor még sokan csak az osztrák és szlovák hóadatokat lesik, már máshol is lehet síelni, és sok helyen pedig készülnek a nyitásra. Érdekességek néhány európai országból, hogy áll a szezonkezdet?
2014.09.23.
Szlovák, boszniai, horvát és egyéb havazások
A héten már ízelítőt kapott Európa a télből. Magyarországot még elkerülte a fagy és az első havazás, de a szomszédjainkhoz már megérkezett az idei első havazás. Kedden a skandináv részeken, ma a Tátra és a Balkán magasabb hegységeiben fehérlett a táj. A havazás után ismét enyhe időjárás következik.
2014.01.24.
Itt a tél! Folyamatos helyzetjelentés a környékről
Január utolsó hétvégéig kellett várni, hogy végre tél legyen itthon is. A következő napokban hideg és kisebb-nagyobb mennyiségű hó várható itthon és a környező országokban is. Csütörtök délutántól folyamatosan figyeljük a hóhelyzet alakulását, meglátjuk, tényleg megérkezik-e a tél valahára.
2013.10.24.
Közös szerb-szlovén síbérletek az idei szezontól
Érdekes megállapodást kötöttek egymással a szlovénok és a szerbek. Akik bármelyik országban szezonbérletet vásárolnak, azok három nap ingyen síelésre jogosultak a másik országban. Mivel nem minden síterep érintett az akcióban, lássuk, hogy melyik síterepeken lehet élni a kedvezménnyel.
2013.03.26.
Tél van Szlovéniában és Horvátországban is
Magyarország déli és délnyugati részét legjobban sújtó havazásnak természetesen van folytatása a magyar határ másik oldalán is, így komoly gondokat okoz a havazás a szlovén, horvát és szerbiai utakon is. A magyar oldalon lehullott 25-30 cm mennyiséghez hasonló mértékben havazott a határ másik oldalán is.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »