Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Méteres havazás Szlovéniában, első hó a Balkánon

2023.11.12. Bata Attila

Péntek este komolyabb havazás érte el a magasabb szlovén hegyeket is. Idén először Kanin síterepén a természetes hó vastagsága elérte az egy métert! A havazásból jutott a horvát, szerb és a boszniai síterepre is, igaz jóval kisebb mennyiségben.
Vogel, webkamera
Péntek este pontosan 100 centiméter vastag havat mért a helyi meteorológiai intézet (2260 méter) a hányatott sorsú Kanin síterepén. Azóta kissé tömörödött a hó és vasárnap reggel már „csak” 94 centimétert mutatott a mérce. Az ország legmagasabb és általában leghavasabb meteorológiai állomásán (Kredarica – 2513 méter) ma reggel 55 centiméter vastagon állt a hó.
Kanin, webkamera
Az alacsonyabban fekvő szlovén síterepek közül megkapta az idei szezon első, szemmel is jól látható adagját Rogla (14 cm), Krvavec (7 cm) és Vogel (6 cm) is. Még a Maribor melletti Pohorjén is rövid időre megmaradt egy pár centis hóréteg.
Rogla
A környék többi országában is havazott. Az ismertebb boszniai síterepek, Jahorina és Bjelasnica is befehéredtek, szintén vékony hó borította a szerbiai Kopaonik tetejét. A horvát síterepek közül Platakon idén már nem először hullott 1-2 centiméter, azonban ez először történt meg a Zágráb melletti Sljeme tetején. 
Pavlič-hágó (1338 méter), igaz a kép az osztrák oldalon készült (Infopot)
Krvavec
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓK (2)
Forest Hotel Videc csillagcsillagcsillag
Újszerű, 3 csillagos hotel a maribori kiskabinos lift felső állomása közelében, 300-500 méterre a sípályáktól. A vendégek kedvezményesen használhatják a szomszédos Bolfenk WellNest Centrum szolgáltatásait!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Arena csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A négycsillagos Hotel Arena közvetlenül a maribori sípályák lábánál található, a kétüléses lift völgyállomásnál. Szolgáltatásai: étterem, bár, pezsgőfürdő, szaunák, fitneszterem, relaxációs terem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Hotel Habakuk csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A 2022/23-as síszezonra teljesen megújult luxushotel Maribor-Pohorje völgyállomásától 100 méterre. Szolgáltatásai: hatalmas wellness részleg medencékkel, szaunavilág, fitneszterem, étterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.