Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Méteres havazás Szlovéniában, első hó a Balkánon

2023.11.12. Bata Attila

Péntek este komolyabb havazás érte el a magasabb szlovén hegyeket is. Idén először Kanin síterepén a természetes hó vastagsága elérte az egy métert! A havazásból jutott a horvát, szerb és a boszniai síterepre is, igaz jóval kisebb mennyiségben.
Vogel, webkamera
Vogel, webkamera
Péntek este pontosan 100 centiméter vastag havat mért a helyi meteorológiai intézet (2260 méter) a hányatott sorsú Kanin síterepén. Azóta kissé tömörödött a hó és vasárnap reggel már „csak” 94 centimétert mutatott a mérce. Az ország legmagasabb és általában leghavasabb meteorológiai állomásán (Kredarica – 2513 méter) ma reggel 55 centiméter vastagon állt a hó.
Kanin, webkamera
Kanin, webkamera
Az alacsonyabban fekvő szlovén síterepek közül megkapta az idei szezon első, szemmel is jól látható adagját Rogla (14 cm), Krvavec (7 cm) és Vogel (6 cm) is. Még a Maribor melletti Pohorjén is rövid időre megmaradt egy pár centis hóréteg.
Rogla
Rogla
A környék többi országában is havazott. Az ismertebb boszniai síterepek, Jahorina és Bjelasnica is befehéredtek, szintén vékony hó borította a szerbiai Kopaonik tetejét. A horvát síterepek közül Platakon idén már nem először hullott 1-2 centiméter, azonban ez először történt meg a Zágráb melletti Sljeme tetején. 
Pavlič-hágó (1338 méter), igaz a kép az osztrák oldalon készült (Infopot)
Pavlič-hágó (1338 méter), igaz a kép az osztrák oldalon készült (Infopot)
Krvavec
Krvavec
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Vilaraj
Felújított alpesi stílusú apartmanok és szobák az erdő szélén, csendes helyen, csodás kilátással a Dráva-völgyre, a maribori sífelvonótól 7,7 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bellevue csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos szálloda 1050 méteren, a maribori kiskabinos lift felső állomásánál található, közvetlenül a sípályák mellett. Wellness szolgáltatásai: finn, török és laconium szauna, masszázskabin, fitneszterem, relaxációs terem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Arena csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A négycsillagos Hotel Arena közvetlenül a maribori sípályák lábánál található, a kétüléses lift völgyállomásnál. Szolgáltatásai: étterem, bár, pezsgőfürdő, szaunák, fitneszterem, relaxációs terem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.