Menü ≡

Donovaly témájú cikkeink

2021.02.15.
Donovalyban lesz jövőre a jubileumi Honda Kupa
2022. február 5-én Donovalyban kerül megrendezésre a 30. HONDA Kupa, Országos Amatőr Gyermek Síbajnokság. Már most megindult a felkészülés a jubileumi versenyre. Ennek kapcsán a verseny ötletgazdája és főszervezője, Fehér Gyula nyilatkozott a terveiről.
2020.12.14.
Mától kérik a negatív tesztet a szlovák sípályákon
Miben közös a híres, amerikai síterep, Aspen a szlovák síterepekkel mostanában? Ezeken a helyeken csak 72 órásnál nem régebbi, negatív Covid-teszttel engedélyezett a síelés és a szállodák használata. Mindkét helyen mától lépett életbe a szabályozás.
2020.12.04.
Donovaly és Chopok: Szlovákiában is elkezdődött a síszezon!
Pénteken Donovaly kezdte meg először az idei szezont a szlovák síterepek közül, amelyet Chopok követ szombaton. Törvény szempontjából még mindig nem egyértelmű, hogy lehet-e síelni decemberben Szlovákiában, ezen a hétvégén még biztosan engedélyezett a síelés.
2020.12.01.
Újdonság Donovalyban: adventi mini gyermekváros
Kedves Síbarátok! Azoknak, akik már nem győzik kivárni, hogy újra síeljenek, kitaláltunk egy fantasztikus meglepetést, ami még számunkra is nagy újdonság lesz az idén!
2020.11.22.
A Tátrában és a többi szlovák síterepen már hóágyúznak
Hétvégére a szlovák hegyekbe is megérkezett a hideg. Péntektől folyamatosan üzemelték be az ország síterepei a hóágyúkat. A szezonnal kapcsolatban természetesen sok a bizonytalanság, de a vendéglátók elképzelni sem tudják, hogy idén elmaradhat a síszezon.
2020.10.15.
Lomnici-csúcs: 38 cm, Chopok: 20 cm hó csütörtök reggel!
Tegnap és ma reggel is folytatódott a szezon első havazása az alacsonyabban fekvő szlovák síterepeken. Most nemcsak a Magas- és az Alacsony-Tátrában havazott, hanem fehér lett pl. Vrátna, Donovaly, Sachticky vagy Rózsahegy lejtői is.
2020.06.28.
Kalandos nyár Donovalyban, a gyermekek fővárosában
Ha gyermekeiteknek szeretnétek élményekben dús nyarat szerezni, vigyétek el őket Donovalyba, amely nyáron a "gyermekek fővárosa"! Donovaly község, amely elsősorban téli síközpontként ismert, csak 26 kilométerre van Besztercebányától. Néhány éve azonban már a nyári időszakban is rengeteg attrakciót és szórakozást kínál az idelátogatóknak, elsősorban a gyermekes családokat célozza meg.
2020.06.11.
Szlovákiában vasárnaptól megszűnik a veszélyhelyzet
Szlovákiában vasárnaptól véget ér a koronavírus okozta Covid-19 betegség terjedésével összefüggésben márciusban kihirdetett egészségügyi vészhelyzet - az erről szóló döntést szerdai ülésén hozta meg a pozsonyi kormány.
2020.06.01.
Donovaly: újabb lépés a fedett sípálya megépítésében
A szlovákiai Donovalyban már évek óta terveznek egy egész évben üzemelő sícsarnokot, fedett pályákkal. Most a település megadta az engedélyt az építkezésre.
2020.02.04.
2020. február 8-án lesz a Honda Kupa Donovalyban
Elkészült a 2020. évi versenykiírás, mely 1993 óta már a 28. versenyt jelenti. Továbbra is erős csábító erőt ad, hogy minden egyes gyermek számára névre szóló oklevél, rengeteg ajándék, igen jelentős síbérlet kedvezmények és nem utolsósorban a mértékadó sajtóérdeklődés várja a családokat! Az utóbbi években már az MTVA élőben is többször kapcsol a verseny helyszínéről.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »