Menü ≡

Etna déli oldal - Nicolosi témájú cikkeink

2021.02.17.
Kitört a havas Etna, látványos képek
Nagy robajjal és régóta nem látott lávafolyammal tört ki tegnap az Etna szicíliai vulkán. Érdekesség, hogy a hegyen síterep is található, amelyet idén a korlátozások miatt még nem lehetett megnyitni.
2020.01.23.
Etna: hétvégétől már lehet síelni a vulkánon is
Eljött végre ez a nap is. Az elmúlt napok havazásának köszönhetően összegyűlt annyi természetes hó, hogy meg tudják nyitni a sípályákat az Etna északi oldalában.
2018.02.12.
Etna: megkezdődött a síszezon a vulkánon
Hosszú-hosszú várakozás után vasárnap végre beindították a sílifteket az Etna északi oldalán és megkezdődött az idei síszezon a tűzhányó oldalában. A hétvégén komoly havazás kerekedett a mediterrán térségben, ebből részesültek a dél-olasz síterepek, többek közt az Etna két oldala is.
2017.03.04.
Olaszország: kitört vulkán mellett síelnek
Nyolchónapnyi szünet után kitört Szicília tűzhányója, az Etna. A közel 3400 méteres vulkán izzó rögöket vet ki magából. Mindeközben a lejtőin zajlik a síélet, az ottani síelők nem igen zavartatják magukat.
2016.12.27.
Karácsonykor: síelés az Etnán, fürdés a tengerben
Sok síelő bakancslistáján szerepel, hogy ugyanazon a napon síelni egyet a hegyekben és fürdeni egyet a tengerben. Ez nem lehetetlen, főleg késő tavasszal nyílik rá a legnagyobb esély pl. Ciprus, Libanon vagy Kalifornia valamelyik síterepén és strandján. Most akár Olaszországban is aktuális lehet.
2016.09.10.
Etna: megérkezett az első havazás a tűzhányóra
A szokásosnál valamivel korábban, már szeptember 8-án, csütörtökön megérkezett az idei szezon első havazása az ismert szicíliai vulkán, az Etna tetejére. Csütörtök reggelre 3000 méteres magasságban már megmaradt a hó, a nulla fok határa 2800 méterig húzódott le.
2016.01.20.
Havazott Szicíliában, már lehet síelni az Etnán
Komoly havazás érte el Dél-Olaszországot az előző napokban. Az Appenninektől egészen Szicíliáig a déli országrész viszonyaihoz képest erős havazás érkezett, még az alacsonyabb részeken is 20-30 cm hó hullott. Szicíliában is havazott, szerdától, idén először, már az Etna tűzhányójára épült síterep is kinyitott.
2015.02.23.
Nagy havazás után: méteres hó az Etnán
Az olasz meteorológiai portálok szerint az utóbbi évek egyik legnagyobb hava hullott le múlt héten a szicíliai tűzhányó, az Etna oldalaira. Nem is kellett teljesen a hegytetőre menni ennyi hóért, a kevéssel 2000 méter alatt található menedékházaknál is vastagon állt a hó.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »