Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Karácsonykor: síelés az Etnán, fürdés a tengerben

2016.12.27. | Szerző: Bata Attila
Sok síelő bakancslistáján szerepel, hogy ugyanazon a napon síelni egyet a hegyekben és fürdeni egyet a tengerben. Ez nem lehetetlen, főleg késő tavasszal nyílik rá a legnagyobb esély pl. Ciprus, Libanon vagy Kalifornia valamelyik síterepén és strandján. Most akár Olaszországban is aktuális lehet.
Ez a kép december 22-én készült, akkor még jobb volt a helyzet, 20-30 cm hó a pályán
h i r d e t é s
Az Etna magasabb részein is beköszöntött a tél, így vasárnap és hétfőn sorra indították be a lifteket a tűzhányó északi és déli oldalán is. Sajnos nagyobb havazás nem érkezett a környékre, ahogy ilyenkor szokásos, az üzemeltetők szedték össze a pálya mellől (is) a havat és terítették szét a pályákon. Hatalmas munka, de még így is csak 5-15 cm vastag a hó a pályákon. Nem egy paradicsomi állapot, de már síelhetőek a pályák, és karácsonykor sokan szeretnének egy kicsit mozogni errefelé is. Ehhez azt is tegyük hozzá, hogy 2012 óta idén először lehet síelni a tűzhányón karácsonykor!

Azt azonban az üzemeltetők sem győzik hangsúlyozni, hogy ez egy működő vulkán, kiszámíthatatlan hegyoldalakkal és talajviszonyokkal, így csakis a kijelölt pályákra merészkedjen mindenki.

Még nem az összes pálya üzemel, de biztatóak az előrejelzések. A hét közepétől újabb lehűlés érkezik egy adag havazás kíséretében, akkor talán a maradék pályákat is meg tudják majd nyitni.

Catania: a strandon (Kép: www.lasicilia.it)
Az Etna sípályáitól körülbelül egy órás autózásra található Catania városa a tengerparton. Ahol a levegő és a tengervíz hőmérséklete is elérte a kellemes 17 fokot. Sokan élvezték a tavaszias napsütést a belvárosban, míg mások a strandon sütették magukat, sőt olyanok is voltak, akik bemerészkedtek a 17 fokos vízbe. 
Catania: a tengerben (Kép: www.lasicilia.it)
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »