Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Rinderberg - Saanerslochgrat témájú cikkeink

2015.01.21.
Elszabadult svájci frank: még drágább lett a síelés
Múlt hét csütörtökön a Svájci Nemzeti Bank sokkolta a pénzügyi világot azzal, hogy eltörölte az eddigi rögzített árfolyamot a svájci frank és az euró között. Ennek következtében a frank hirtelen megerősödött, amely nem sok jót jelent a turizmusnak és az odalátogató európai síelőknek sem.
2014.10.29.
3000 méteres csúcsok között épült függőhíd Svájcban
Az előző héten adták át a svájci Gstaad síterepének gleccserén a világ első olyan függőhídját, amely két csúcsot köt össze. A 3000 méteres magasságban épült híd használatáért nem kell külön fizetni, és megfelelő időjárási viszonyok esetén egész évben várja a turistákat.
2014.10.18.
Már nem csak a gleccsereken lehet síelni
A hétvégén már újabb síterepen lehet síelni az Alpokban. A svájci Diavolezza (Engadin) is csatlakozik a már síelhető területekhez. Diavolezza az első nem gleccser síterep, ahol idén kezdetét veszi a síelés. Október 18-án, szombaton, reggel 7:45-kor megkezdődik itt is a 2014/2015-ös szezon.
2014.03.05.
Az én Top10-em - síoktatók titkos tippjei Svájcban
Svájc régóta a téli sportok szerelmeseinek a paradicsoma. Természeti adottságait mindig a legmodernebb technológiával teszi tökéletessé. Idén helyi síoktatók osztják meg velünk kedvenc helyeiket, titkos tippjeiket. Az alábbiakban Wallis-ról és a Genfi-tó környékéről olvashattok.
2013.08.22.
Sílift különleges esküvői kabinnal Svájcban
Már nagyon esedékes egy összefoglaló arról, hogy mennyi fura sílift van a világon. A szaunázós, vacsorázós, gyermekfigurás, autós és egyéb változatok után itt az esküvői. A Svájci-Alpok egyik vendéglője kedvelt színhelye az esküvőknek, és ide már a jegyeseknek épített kabinnal is fel lehet jutni.
2013.01.04.
Madonna és Justin Bieber is a pályán ünnepelt
Sok-sok híresség töltötte az ünnepeket a síterepeken, témát adva ezzel a fotósoknak. A popdíva, Madonna egy svájci síterepen ismerkedett a síelés tudományával, a képek szerint nem túl sok sikerrel. Justin Bieber, Taylor Swift és a többi tinibálvány Utah porhavas síterepein töltötte az ünnepeket.
2012.12.19.
Svájci síterep kapta a turisztikai filmek nagydíját
A svájci Gstaad régió kapta a CIFFT szervezet nagydíját, amelyet minden évben a legjobb turisztikai reklámfilmnek ítélnek oda. A bécsi székhelyű szervezet idei felhívására 1400 pályázat érkezett, közülük lett az első a télen-nyáron hegyi élményeket kínáló svájci üdülőváros.
2011.04.07.
Freeride fesztivál Gstaad gleccserén
A svájci Glacier 3000 régió a freerider hódeszkások és síelők kedvenc terepe. Nem csoda tehát, hogy Európa legjobb profi riderei és tapasztalt hegyi vezetők is gyakorta vendégeskednek itt – legközelebb ezen a hétvégén, amikor a hagyományos "Freeride days, Gstaad" eseményre gyülekeznek majd a szabad lesiklást imádók, szerte a kontinensről.
2010.12.25.
Átadták az új kabinost a svájci Gstaad síterepén
December 23-án útjára indul az egyik legismertebb svájci síterep, Gstaad legújabb büszkesége, egy nyolcszemélyes kabinlift. Egy régebbi lift helyére épített kabinos pontosan öt hónap alatt készült el az első terepmunkától számítva és 18,5 millió svájci frankba (kb. 4 milliárd forint) került a síterepnek.
2005.03.02.
Slide disaster lecsúszási vetélkedő Gstaad-ban
A rendkívül népszerű, látványos verseny a svájci Gstaad-ban kerül megrendezésre március 5-én. A verseny lényege, hogy a résztvevők minél egyedibb, és eredetibb eszközt próbálnak meg felépíteni, amelynek segítségével le tudnak csúszni a sípályán.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »