Menü ≡

Kopaonik témájú cikkeink

2020.12.03.
Kopaonik: Szerbiában is megkezdődött a síszezon
A mai napon újabb európai országban lehet síelni. Szerbia legmodernebb síterepe, Kopaonik nyitotta meg kapuit a meglepően nagy számú látogató előtt. A nagy érdeklődéshez az is hozzájárulhatott, hogy az első napon ingyen lehet síelni.
2018.12.04.
Kopaonik: Szerbiában is megkezdődik a síszezon!
Kedden Szerbia legjobb síterepén is megkezdődik a síszezon. Az első napon nem kell fizetni a síelésért, a hét többi napján, szerdától vasárnapig 20% kedvezménnyel lehet síelni. A pályákon kb. 20 cm vastag a hó.
2017.10.25.
Dél-Európa: havazás söpört végig a hegyekben
A hosszú hétvége októberhez képest jelentős havat hozott Európa hegyeibe. Hazánkat ugyan (még) elkerülte a havazás, de a környező országokban mindenhol havazott valamennyit. A legtöbb hó az osztrák-svájci határ két oldalán hullott, de azért jutott belőle a délebbre található hegyekbe is.
2017.03.27.
Az ember, aki a sítérképeket rajzolja
Aki járt már amerikai síterepeken, vagy találkozott oldalunkon amerikai terepek térképeivel, annak biztosan feltűnt, hogy milyen szépek, részletgazdagok és olyanok mintha egy művész festette volna őket. Nos, a többségüket valóban egy művész készítette.
2016.02.22.
Kopaonik: hárommilliomodik liftmenetért ajándék járt
Szerbia legjobb síterepe sem örül igazán az idei szezonnak. Sok más síterephez hasonlóan, itt is lehetett volna kedvezőbb az időjárás. A váltakozó viszonyok ellenére így is jöttek az idén, a hétvégén pedig már a hárommilliomodik alkalommal használták a lifteket. A szerencsés egy bukósisakot kapott ajándékba.
2014.12.06.
Síelős körkép: Szlovénia, Andorra, Ukrajna és Balkán
Tekintsünk most egy kicsit távolabbra az ismertebb európai országok síterepein. Bár ilyenkor még sokan csak az osztrák és szlovák hóadatokat lesik, már máshol is lehet síelni, és sok helyen pedig készülnek a nyitásra. Érdekességek néhány európai országból, hogy áll a szezonkezdet?
2008.09.29.
Bizonytalan a helyzet a szerb Kopaonikon
Idén ősszel a már másodszor próbálják meg privatizálni a síterep szállodáit, miután az első körben senki sem tolongott értük. Miközben mindenki az új tulajdonosok pénzében reménykedik, már biztos, hogy a vendégek nagy részét kitevő britek az idén elkerülik a legjobb szerb terepet.
2006.09.04.
Komoly fejlődés előtt a Balkán síterepei
Folytatódik az utóbbi években megkezdődött folyamat és egyre több pénz áramlik be a Balkán országainak síterepeire. Az eddig is látványos eredményeket produkáló bolgár és szépen fejlődő szerb síterepek után, Boszniában és Macedóniában is komolyan megindult a sípályafejlesztés.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »