Menü ≡

Les Sybelles témájú cikkeink

2019.11.20.
TOP10 lista - A világ legnagyobb síterepei
A Föld leghatalmasabb síterepeinek listája változott az utóbbi években, ám az élen még mindig a franciaországi Trois Vallées áll összesen 600 km egybefüggően besízhető sípályáival.
2019.02.05.
Hatalmas lavina vágta ketté a francia falut
A hétvégén komoly havazás érte el a francia síterepeket. Ahogy a franciák mondják: most már nem irigykedünk az osztrákokra a sok hó miatt. Ahogy az osztrákoknál, a franciáknál sem mindig öröm a sok hó. Egy hatalmas lavina szabályszerűen kettévágott egy francia falvat Isère megyében.
2010.03.01.
Halálos lavinarobbantás egy francia síterepen
Sajnálatos baleset történt a hétvégén az egyik francia síterepen. Az alkalmazottak nyitás előtt a pályákat ellenőrizték, a lavinaveszélyes helyeken robbantással szüntették meg a veszélyt. Az utolsó lavina indítása előtt, eddig tisztázatlan okokból, berobbant a náluk lévő robbanószer, mindketten életüket vesztették.
2009.01.26.
Hét halálos áldozat a hétvégén Franciaországban
Két év óta nem zártak ilyen fekete hétvégét a francia hegyekben, mint az előző hétvégén. Összesen hét síelő vagy sítúrázó vesztette életét lavinaomlásoknak köszönhetően. A legtöbb esetben már késve érkezett a segítség és csak az áldozatok holttesteit tudták kiásni a hótömeg alól.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »