Menü ≡

Livigno témájú cikkeink

2020.03.08.
A koronavírus-járvány miatt Lombardia síterepeit bezárták
Giuseppe Conte olasz miniszterelnök aláírta szombat éjjel azt a rendeletet, amelynek értelmében a hatóságoknak le kell állítaniuk a be- és kilépést a tízmillió lakosú Lombardia tartományban, valamint 11 másik észak-olaszországi városban is vesztegzárat vezettek be.
2020.01.09.
Livigno: maradt még a tavalyi hóból
Az utóbbi időszakban kevés helyen hullott jelentősebb mennyiségű hó az Alpokban, de néhány síterep van olyan szerencsés, hogy még bőven kitart a tavalyi évben hullott hó.
2019.10.21.
Livigno: a sífutók már a tavalyi havon gyakorolhatnak!
Egyre több síterep nyílik meg a gleccsereken kívül is, kizárólag a tavalyi szezonból elrakott hónak köszönhetően.
2019.06.25.
Milánó és Cortina d' Ampezzo rendezi a 2026-os téli olimpiát
Tegnap délután Svájcban eldőlt, hogy a svédek ezúttal sem rendezhetnek téli olimpiát. A 2026-os rendezés jogát az olaszországi Milánó és Cortina d’Ampezzo nyerte el közösen. Ez lesz az első téli olimpia, ahol két település neve szerepel rendezőként.
2019.01.25.
Olasz havazás: 50-60 cm friss hó a hegyekben
Az elmúlt napokban igazi tél van az Alpok déli oldalán. A legtöbb hó Olaszországban a nyugati részen található Piemont régióban hullott, a síterepek adatai szerint tegnap 50-60 cm hóval lettek gazdagabbak. Olaszország és Dél-Európa más vidékeire is megérkezett a havazás.
2018.11.06.
Timelapse videó: így olvad el 200 cm hó a gleccseren
Látványos videót készítettek a Lombardiai Gleccserkutató Intézet munkatársai. A Campo Nord Paradisin gleccsert mutató webkamera 2017 augusztus és 2018 július között készített felvételeit egy látványos, egyperces, un. timelapse videóba sűrítették bele.
2017.08.28.
Livigno: sífutó verseny a belvárosban tavalyi havon
Ezt az érdekes sífutó versenyt már a harmadik alkalommal rendezik meg augusztus végén a híres olasz síterep belvárosának utcáin. Az előző szezonból eltárolt havat felhasználva építettek egy kilométernyi pályát a sífutók, biatlonosok, a helyiek és nem utolsó sorban a számos turista örömére.
2017.02.24.
Livigno: új pálya, amit azonnal kipróbálnánk
Az olaszországi Livigno nemcsak az adómentes vásárlás miatt vonzza a magyar síelőket is, hanem a környék sípályáira sem lesz panasz. A síterep egyre változatosabbá szeretné tenni a pályákat, a múlt héten adták át a hegyikerékpárosok ösvényét lekoppintó új pályát, amely fantasztikusan néz ki a fényképeken.
2016.11.19.
Livigno: ingyenes szezonkezdet váratlan havazással
Egy váratlan húzással az olaszországi Carosello 3000 Ski Area Livigno síterep úgy döntött, hogy megnyitja a síterepét a nagyközönség előtt. Ehhez az is kellett, hogy ma reggelre az előre jelzettnél több, 30 cm friss hó hullott le. Az igazi szezonnyitót a következő hétvégén tartják.
2016.10.11.
Októberi havazástól fehérlenek az olasz hegyek
Nem olyan ritka alkalom a kisebb-nagyobb (20-30 cm) havazás októberben az olasz hegyekben, de a tavalyi hóban szegény szezonkezdet után már ennek is nagyon lehet örülni. A vasárnap este kezdődött a havazás, a hét közepéig tart, és a legmagasabb régiókban akár félméteres havat is hozhat.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »