Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Livigno: igazi havon versenyeznek ma a sífutók a belvárosban

2023.08.24. Bata Attila

Már évek óta hagyomány, hogy az olasz síterep augusztus végén nagyszabású síversenyt rendez a település utcáin. A tavalyi szezonban dombokban eltárolt havat kibontják, és erre az egy estére téli mesevilággá válik a település a nyári melegben.
Ma délelőtt, 24-26 fokban, hó a nyárban
Ma délelőtt, 24-26 fokban, hó a nyárban
Ma délelőtt 24-26 fokot mutatott a hőmérő Livigno településen. Az eltárolt havat már kibontották, az utcákon szétterítették és már mindenki az esti programokat várja, amelyet a közösségi médiában élőben közvetítenek.
Ilyen volt tavaly
Mivel szinte minden évben írunk erről a rendezvényről, a lenti kapcsolódó cikkek között többet lehet megtudni arról, hogy biztosítják a havat. Idén már a 2023-os Milánó-Cortina téli olimpia jegyében várják a híres versenyzőket és a szépszámú közönséget. Annál is inkább, mert Livigno fontos szerepet tölt be a következő olimpián, a legtöbb érmet itt osztják ki a versenyzők között.

A napi program 17 órakor kezdődik a hagyományos 1KShot versennyel, amely egy körülbelül egykilométeres behavazott utcai pályán zajlik. A 27 versenyző többször is rajthoz áll, a selejtezők után a negyeddöntőben, az elődöntőben és végül a döntőben. Ezeket 17:40 és 18:40 között rendezik. Utána azonnal egy ünnepség keretében átadják az érmeket.
Utolsó előkészületek ma délelőtt
Újdonság az idén, az olimpia népszerűsítése kapcsán, hogy 19 órától snowboard és freestyle bemutatót tartanak. Az estét a hagyományos „felvonulás” várja, ahol sokan tradicionális népviseletben vagy múzeumi relikviának számító felszereléssekkel jelennek meg.

A település a rendezvényt élőben közvetíti
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.