Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Sífutás: már igazi havon versenyeztek Livigno utcáin

2016.08.30. | Szerző: Bata Attila
Az idén már 36. alkalommal rendezték meg a városi sífutó és biatlon versenyt Livigno belvárosában. Úgy látszik bejött a tavalyi ötlet, amikor az előző szezonból eltárolt hóból nyáron rendezték meg a versenyt. Ismét nagy sikert aratott, hogy egy napra a belvárost beterítették hóval a nyári melegben.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Tavaly márciusban elmaradt a szokásos téli verseny, de a havat elrakták és augusztusban mégis megrendezték a versenyt. Valószínűleg az ötlet annyira bejött, hogy az idén már szándékosan a nyár végére időzítették ezt a turisztikai látványosságnak is beillő programot.

Ahogy a videón is látható egy hatalmas hódepóban tárolták a tavalyi havat. Az összegyűjtött havat jó vastagon leszórták fűrészporral, majd az egészet beterítették hőszigetelő fóliával. Két nappal a verseny előtt leszedegették a hatalmas fóliacsíkokat, lekaparták a fűrészport és a teherautók már vihették is a havat Livigno belvárosába.

A szűk utcákon aztán körülbelül 1 kilométer hosszan szétterítették a havat és megépítették a sífutó pályát. Nem mindennapi látvány lehetett, amikor augusztus végén ratkakok simítják a havat a bevásárló utcák kirakatai előtt.

Péntek estére kitisztult az ég, és 18 fokos melegben megkezdődtek a versenyek. Ezúttal a helyi amatőrök és versenyzők mellett a válogatottak is részt vettek, akik egyrészt élvezték, hogy sortban síelhetnek, másrészt teljesen meg voltak elégedve a hó minőségével.

Aki kíváncsi arra, hogy milyen lehet ez élőben, az számíthat a jövő augusztusi versenyre. Ha ez nem lett volna elég kedvcsinálónak, akkor hadd mondjuk el, hogy a kedvezményes adózású városban a hétvégén 0,76 euróba került a dízel litere.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »