Menü ≡

Livigno: már lehet sífutni a "tavalyi havon"

2021.10.25. | Szerző: Bata Attila
Ahogy már az előző években is megszokhattuk, az olasz település az idén is megépítette októberben a sífutópályáját, ahol a hétvége óta a profik és az amatőrök is róhatták a köröket.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Az alpesi síszezon kezdetét november 27-re tervezik, de a sífutók már örülhetnek. Szombaton elkészült egy kb. ötkilométeres pálya, amely szintkülönbségeivel együtt tökéletes a sífutóknak október utolsó harmadában.

A kb. 1800 méteres magasságban található település idén is az előző szezonból eltárolt hóból épített pályát. Tavasszal kb. 80 ezer köbméter havat takartak le különleges fóliával, amelyből 70-80 % megmaradt őszre is.
Amint lehet, hóágyúznak. Lehetőség szerint szeretnék a sífutópályák kilométerét 30-ra növelni. Az alpesi rajongók is bizakodhatnak, november 18. és 21. között egy négynapos versenyt rendeznek, és a Tagliede pálya hóágyúzását már megkezdték.

Már többször is írtunk róla, hogy Livigno egyik vonzereje, a nagyszerű síterep mellett, az olcsó üzemanyag. A korábbról megmaradt kiváltságukat, hogy nem kell adót fizetni a benzin után, az uniós csatlakozás sem törölte el. Például múlt héten egy olasz szaklap szerint az ólommenetes benzin literét már 1,73 euróért adtak Olaszországban, míg Livignoban (Sondrio megyében) 1,11 euróért.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »