Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Livigno: már lehet sífutni a "tavalyi havon"

2021.10.25. Bata Attila

Ahogy már az előző években is megszokhattuk, az olasz település az idén is megépítette októberben a sífutópályáját, ahol a hétvége óta a profik és az amatőrök is róhatták a köröket.
Az alpesi síszezon kezdetét november 27-re tervezik, de a sífutók már örülhetnek. Szombaton elkészült egy kb. ötkilométeres pálya, amely szintkülönbségeivel együtt tökéletes a sífutóknak október utolsó harmadában.

A kb. 1800 méteres magasságban található település idén is az előző szezonból eltárolt hóból épített pályát. Tavasszal kb. 80 ezer köbméter havat takartak le különleges fóliával, amelyből 70-80 % megmaradt őszre is.
Amint lehet, hóágyúznak. Lehetőség szerint szeretnék a sífutópályák kilométerét 30-ra növelni. Az alpesi rajongók is bizakodhatnak, november 18. és 21. között egy négynapos versenyt rendeznek, és a Tagliede pálya hóágyúzását már megkezdték.

Már többször is írtunk róla, hogy Livigno egyik vonzereje, a nagyszerű síterep mellett, az olcsó üzemanyag. A korábbról megmaradt kiváltságukat, hogy nem kell adót fizetni a benzin után, az uniós csatlakozás sem törölte el. Például múlt héten egy olasz szaklap szerint az ólommenetes benzin literét már 1,73 euróért adtak Olaszországban, míg Livignoban (Sondrio megyében) 1,11 euróért.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.