Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Livigno: tavalyi havon, de már most is lehet sífutni

2020.11.08. Bata Attila

A szezonkezdet egyik legnépszerűbb téli sportjának a sífutás ígérkezik. A lezárt síliftek nem szükségesek hozzá és kevesebb mennyiségű havon is lehet gyakorolni. Livigno síterepén még az idei havat sem várták meg, a tavalyról elrakott havon megnyitották a sífutó-pályát.
Remek körülmények a pályák, havas hegyek a távolban
Remek körülmények a pályák, havas hegyek a távolban
Az olaszországi Livignoban már hagyomány, hogy kb. 1800 méteres magasságban, jóval az alpesi szezon előtt megkezdődik a szezon a sífutók számára. Idén október végén jött el az a pillanat, amikor kb. 1,5 kilométer hosszú pályával várták a versenyzőket és a tömegsportolókat.

Már többször írtunk az un. snow-farming módszerről, amellyel az előző szezon végén megmaradt havat hatalmas kupacokba rendezik, majd letakarják hőszigetelő fóliákkal. A hatalmas hómennyiség kb. 70%-a megmaradt őszre is, és pont elég ahhoz, hogy ebben a magasságban beköszöntő mínuszokkal egyidőben remek sífutó-pályát lehessen építeni, ahogy ezt itt 2016 óta minden évben megteszik.
Idén természetesen a Covid-intézkedések betartásával zajlanak az edzések. A futások közötti kötelező maszkhasználat kényelmetlensége eltörpül az élmény mellett. A versenyzők nem győzik dicsérni a pálya állapotát.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.