Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Livigno: már egy méter vastag a hó a hegyekben!

2020.10.28. | Szerző: Bata Attila
A körülbelül 24-36 órás havazás hétfőről keddre Olaszországban is szépen befehérítette a hegyeket. Az olasz síterepek akár ünnepelhetnének is a hatalmas havazás után, azonban a Covid-19 miatt most bizonytalan helyzetben vannak a síterep-üzemeltetők.
h i r d e t é s
Livigno településen (1816 m) tegnap reggelre kb. 20-25 centiméter hóra ébredtek a helyiek. Ennél jóval vastagabban áll a hó a hegyekben, kb. 3000 méteres magasságban a síterep tájékoztatása szerint 1 méter vastag a hó.

A tervek szerint a síszezon a sífutók részére már a hétvégén megkezdődik, szokás szerint a tavaly elraktározott hóból idén is megépítik a sífutópályát a település mellett.

A sífutókra nem vonatkozik az olasz miniszterelnök rendelete, amelyről korábban itt írtunk. Összefoglalva, a rendelet november 24-ig megtiltja a síliftek használatát a nagyközönségnek, csak az olasz sportolók használhatják. Az országos rendelet Dél-Tirol tartomány egyből módosította, így ott két síterep (Val Senales/Schnalstal és Solda/Sulden) most is fogad hobbisíelőket.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A bizonytalanság továbbra is létezik. A Presena-gleccser például holnap nyitna, de még nem világos, hogy csak a sportolóknak vagy a nagyközönségnek is, vagy halasztják a nyitást. Az olasz síterep-üzemeltetők is érzékelték, hogy valamit tenni kéne, így a héten osztrák és francia kollégáik után ők is megfogalmazták a biztonsági előírásokat a szezonra, így azok elfogadásával kezdődhetne a szezon.
A szezonkezdetet Livignoban november 28-ra tervezik. A remek hóviszonyok között már most is dolgoznak a fenti pályák előkészítésén. Így elképzelhető, ha kedvező lesz az időjárás és a törvényi feltételek is addigra rendeződnek, akkor akár egy kisebb szakasszal a tervezettnél korábban is lehet síelni a vámmentes település környékén.
2020.10.29. 09:02:28 tomfekete
A Presena-gleccser továbbra is zárva tart.Részletek:
https://www.pontedilegnotonale.com/...en/pontedilegno-tonale-ne...
2020.10.29. 15:01:41 Peter Szekely
Szuper, decemberre van tervben
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel #Covid infók síelőknek FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »