Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Livigno: már egy méter vastag a hó a hegyekben!

2020.10.28. Bata Attila

A körülbelül 24-36 órás havazás hétfőről keddre Olaszországban is szépen befehérítette a hegyeket. Az olasz síterepek akár ünnepelhetnének is a hatalmas havazás után, azonban a Covid-19 miatt most bizonytalan helyzetben vannak a síterep-üzemeltetők.
Ma délelőtt fenn a hegyekben
Ma délelőtt fenn a hegyekben
Livigno településen (1816 m) tegnap reggelre kb. 20-25 centiméter hóra ébredtek a helyiek. Ennél jóval vastagabban áll a hó a hegyekben, kb. 3000 méteres magasságban a síterep tájékoztatása szerint 1 méter vastag a hó.

A tervek szerint a síszezon a sífutók részére már a hétvégén megkezdődik, szokás szerint a tavaly elraktározott hóból idén is megépítik a sífutópályát a település mellett.

A sífutókra nem vonatkozik az olasz miniszterelnök rendelete, amelyről korábban itt írtunk. Összefoglalva, a rendelet november 24-ig megtiltja a síliftek használatát a nagyközönségnek, csak az olasz sportolók használhatják. Az országos rendelet Dél-Tirol tartomány egyből módosította, így ott két síterep (Val Senales/Schnalstal és Solda/Sulden) most is fogad hobbisíelőket.
A természet megterített reggelire tegnap
A természet megterített reggelire tegnap
A bizonytalanság továbbra is létezik. A Presena-gleccser például holnap nyitna, de még nem világos, hogy csak a sportolóknak vagy a nagyközönségnek is, vagy halasztják a nyitást. Az olasz síterep-üzemeltetők is érzékelték, hogy valamit tenni kéne, így a héten osztrák és francia kollégáik után ők is megfogalmazták a biztonsági előírásokat a szezonra, így azok elfogadásával kezdődhetne a szezon.
A szezonkezdetet Livignoban november 28-ra tervezik. A remek hóviszonyok között már most is dolgoznak a fenti pályák előkészítésén. Így elképzelhető, ha kedvező lesz az időjárás és a törvényi feltételek is addigra rendeződnek, akkor akár egy kisebb szakasszal a tervezettnél korábban is lehet síelni a vámmentes település környékén.
KOMMENTEK
tomfekete | 2020.10.29. 09:02
A Presena-gleccser továbbra is zárva tart.Részletek:
https://www.pontedilegnotonale.com/...en/pontedilegno-tonale-ne...
Peter Szekely | 2020.10.29. 15:01
Szuper, decemberre van tervben

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.