Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: az idei szezonban betiltják a síelés utáni bulizást

2020.09.25. Bata Attila

Ahogy ezt várni lehetett és akár nagy pénzben is fogadni rá: az idei szezonban nem látunk olyan síelés utáni bulikat, mint korábban. Az idei szezon megmentésének egyik legfontosabb intézkedése, hogy kocsmákban, vendéglőkben és bárokban jelentősen szigorítanak, így búcsút mondhatunk az apres-ski buliknak.
Ezen az oldalon felesleges ecsetelni, hogy a téli turisztikai szezon mennyire fontos Ausztriának. Az idei szezon erős bizonytalansággal indul, de egyre jobban körvonalazódnak a bevezetendő szabályok.

Sebastian Kurz, szövetségi kancellár tegnap kijelentette, hogy lesz téli szezon, de megszorításokkal. Vagyis: síélmények igen, de apres-ski nélkül. Az apres-ski mára népszerűvé vált bulizási forma nemzetközi kifejezése a síterepeken. Jelentése, a síelés utáni tevékenység és annak minden változata, bár manapság már szinte mindenki a síelés utáni bulizást, dáridózást és alkoholizálást érti rajta. A márciusi járvány elterjedésében túlságosan is jelentős szerepet játszott ez a fajta tevékenység.

Idén betiltják a bulikat, alkoholt csak az asztalnál ülve szabad fogyasztani. Tehát, tilos lesz állva, alkohollal a kézben a többiekkel beszélgetni. Pultnál sem lehet alkoholt fogyasztani.

Az első felmerülő kérdés, hogy lehet ezt betartani? Nem lehet minden hegyi hüttébe ellenőrt küldeni. Akár egy szabályszegő vendéglátóhely is tönkre teheti a síterep hírnevét, vagy beindíthatja a fertőzéseket. A síterepek reakciójára jövő héten visszatérünk, az már most látszik, hogy a családi síterepek lelkesen üdvözlik a döntést, a vendéglátók közül már nem annyian.

Fontos, hogy jelenlegi állapot szerint, nem lesznek korlátozások az eladható bérletek számának tekintetében. Szintén korlátozások nélkül indul a szezon a kabinos liftekben. Ezek a liftek maximum kapacitással közlekedhetnek, az egyetlen szabály a kötelező maszkviselet. A sorban állásnál az 1 méteres távolság betartása lesz kötelező.

Síiskoláknál 10 főben maximálják a csoportok létszámát, amely annyira nem nagy érvágás a legtöbb síiskolának, hiszen ennél alacsonyabb létszámú csoportokkal dolgoznak.

Az osztrákok legfőbb célja, hogy azok az országok, ahonnan a legtöbb síelő érkezik, főleg a németek, ne tegyék tiltólistára az országot, vagy valamelyik tartományát.

Szintén eldőlt, hogy idén is lesznek karácsonyi vásárok. A megtartásuk mellett turisztikai és gazdasági szempontok szóltak.

Az intézkedésekre még visszatérünk, részletesen foglalkozunk velük, és folyamatosan követjük a változásokat, hogy szezon közben a magyar síelők aktuális információkat kapjanak. 
KOMMENTEK
bouquetk | 2020.09.25. 13:06
Olyan ez mint amikor a medence egyik fele belepisilős, a másik meg nem. A sorban tarjuk a távolságot a kabinban ülünk 10-en egymás nyakában. És mi lesz az álló kabinokkal? Oda annyi embert terelnek be, amennyi csak befér.
csabeszka | 2020.09.25. 20:33
Sokkal kevesebb ember fog síelni, így nem lesznek tömve a kabinok sem (várhatólag)
krisztian507 | 2020.09.26. 09:54
Szerintem csak a magyarok hiánya miatt lesznek kevesebben, mert nekünk már a határon stoptábla lesz :(
Husszár Katalin | 2020.09.26. 16:28
Hát akárhogy is nézem, nekem alapvetően tetszik. Így például nem fog senki rátaposni a lécemre sorban állásnál. Többnyire nem kell majd félnem a részeg síelőktől. Lehet majd aludni a szálláson. Hirtelen ennyi jut eszembe.
juhics | 2020.09.28. 09:42
Miért lenne nekünk stop tábla? Az Osztákok akarnak téli szezont. Ők tuti nem fognak STOP táblát állítani nekünk. Márpedig a külföldről érkezők komoly bevételt jelentenek nekik. Azt pedig hogy mi vagyunk a legtöbben a külföldről érkezők közül szerintem mindenki beáltja...
M61021 | 2020.09.28. 10:02
Stop tábla. Mert egyelőre hazajönni Magyarországra két hét karanténnal jár, vagy 2 fizetős PCR teszttel. És nem látszik, hogy ez mitől változna a tél folyamán. Szóval tényleg nem az a baj, hogy elmarad a buli este, hanem, hogy elmaradhat a (külföldön) síelés ezen a télen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.