Hatékony módszer lehet az osztrák kabinos liftek fertőtlenítésére

2020.09.29. Bata Attila

Egyre több módszer lát napvilágot mostanában az idei síelés biztonságának növelésére. Néhányról már mi is beszámoltunk, és a közeljövőben is figyelemmel kísérjük az újdonságokat. Egy tiroli cég a zárt terek vagy zsilipek fertőtlenítésre használt módszert alkalmazná a síterepek kabinos liftjeiben.
h i r d e t é s
Mostanában egyre több helyen végzik el a helyiségek fertőtlenítését germicid lámpákkal, amelyek nagy intenzitású ultraibolya (UV-C) fényt bocsátanak ki, amely megtisztítják a levegőt és a felületeket egyidőben.

A tiroli MCI vállalkozás összefogott a Planlicht lámpagyártóval és közös munkájuk eredménye egy hordozható LED konzol, amely bármelyik lift kabinjába beszerelhető. A fénysugarak tökéletesen elpusztítják a vírusokat (köztük a koronavírust), a baktériumokat és a gombákat. Nemcsak a levegőben fertőtlenítenek, hanem a sílift kabinjának belső felületein is.

Az UV-C lámpák előnyük mellett azért egy "kis" hátránnyal is rendelkeznek. Nemcsak a vírusokra veszélyes, hanem az emberre is. Tehát, csak üres kabinokban lehet őket használni. Ezt a problémát az innsbrucki cég egy érzékelővel oldotta meg, amely azt figyeli, hogy tartózkodik-e valaki a kabinban. Üres kabin esetén beindítja a fertőtlenítést.
A "mű" és az alkotók
Például egy üresen közlekedő kisebb kabin 15-25 perc alatt, kb. amíg megtesz egy kört a völgyállomástól és vissza, már meg is tisztítható. A gyártó szerint a módszer előnye, hogy amint kikapcsolták a fertőtlenítést, azonnal lehet utazni a kabinban.

Az ötlettel még csak most ismerkednek az osztrák síterepek. Érdeklődésről már lehet hallani, de konkrét nevet még nem tudunk mondani, ahol ezt a módszert a következő szezonban biztosan használni fogják.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.