Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatékony módszer lehet az osztrák kabinos liftek fertőtlenítésére

2020.09.29. Bata Attila

Egyre több módszer lát napvilágot mostanában az idei síelés biztonságának növelésére. Néhányról már mi is beszámoltunk, és a közeljövőben is figyelemmel kísérjük az újdonságokat. Egy tiroli cég a zárt terek vagy zsilipek fertőtlenítésre használt módszert alkalmazná a síterepek kabinos liftjeiben.
Mostanában egyre több helyen végzik el a helyiségek fertőtlenítését germicid lámpákkal, amelyek nagy intenzitású ultraibolya (UV-C) fényt bocsátanak ki, amely megtisztítják a levegőt és a felületeket egyidőben.

A tiroli MCI vállalkozás összefogott a Planlicht lámpagyártóval és közös munkájuk eredménye egy hordozható LED konzol, amely bármelyik lift kabinjába beszerelhető. A fénysugarak tökéletesen elpusztítják a vírusokat (köztük a koronavírust), a baktériumokat és a gombákat. Nemcsak a levegőben fertőtlenítenek, hanem a sílift kabinjának belső felületein is.

Az UV-C lámpák előnyük mellett azért egy "kis" hátránnyal is rendelkeznek. Nemcsak a vírusokra veszélyes, hanem az emberre is. Tehát, csak üres kabinokban lehet őket használni. Ezt a problémát az innsbrucki cég egy érzékelővel oldotta meg, amely azt figyeli, hogy tartózkodik-e valaki a kabinban. Üres kabin esetén beindítja a fertőtlenítést.
A "mű" és az alkotók
A "mű" és az alkotók
Például egy üresen közlekedő kisebb kabin 15-25 perc alatt, kb. amíg megtesz egy kört a völgyállomástól és vissza, már meg is tisztítható. A gyártó szerint a módszer előnye, hogy amint kikapcsolták a fertőtlenítést, azonnal lehet utazni a kabinban.

Az ötlettel még csak most ismerkednek az osztrák síterepek. Érdeklődésről már lehet hallani, de konkrét nevet még nem tudunk mondani, ahol ezt a módszert a következő szezonban biztosan használni fogják.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.