Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új típusú símaszkot készít egy svájci kanton

2020.09.09. Bata Attila

Nem mondhatni, hogy nem készülnek a síterepek az idei szezonra. Bár a koronavírus miatt vannak bizonytalan pontok, de az látszik, hogy a sí ipar minden szereplője próbál mindent megtenni, hogy a lehető legjobban felkészüljön a szezonra.
Kép: Muntagnard
Kép: Muntagnard
Graubünden Svájc legnagyobb és legkeletibb kantonja, közvetlenül az osztrák határon található. A kanton vezetői megbíztak egy ismert svájci vállalkozást azzal, hogy különleges védőfelszerelést gyártson le számukra, amellyel a régió síterepeit fogják ellátni. A sálmaszk vagy csőmaszk (németül Maskenschal) egyfajta keresztezése a már ismert csősálnak és a mostanában egyre többet használt maszkoknak.

A csősál rész továbbra is melegen tartja a nyakat, azonban a maszk most vizsgázott a svájci Covid Operatív Törzs ellenőrzésén. Az eredeti prototípus átment az egészségügyi hatóság tesztjein, amely után a gyártók változtattak a dizájnon, de szerintünk ennek a tesztjével sem lesz probléma.

Ahogy eddig, úgy ősztől is elfogadják a síterepek a csősálat. Ehhez képest az újonnan kifejlesztett csőmaszk hatékonyabban szűri ki az apró vírusokat szállító cseppeket.

A pihekönnyű és bukósisak alá is könnyen felvehető csőmaszkot a gyártók közösségi maszk néven hozzák forgalomba, amely arra utal, hogy használója azzal csökkenti a megfertőződés veszélyét a környezetében, hogy saját cseppjeit jobban megszűri.

A gyártóknak nem volt túl sok idejük, a tervekhez képest kis késésben is vannak, de az érdeklődés már most jelentős a termék iránt.

Idén arra készüljünk, hogy a síterepeken a közösségi helyeken arcunkat és orrunkat el kell takarni erre alkalmas eszközökkel. Számos síterep már előre betárazott maszkokból. Az ausztriai Ischgl például 600 ezer maszkot rendelt a szezonra, amelyet ingyen adnak a bérlet mellé.
KOMMENTEK
Sansovino | 2020.10.06. 08:28
Emlékeim szerint a gond az volt ezzel a kórokozóval, hogy szemen keresztül is fertőz. Mint a kép mutatja, most vagy a maszk, vagy a szemüveg ami takar. Más. Ezek az intelmek egyébként is ajánlottak lennének. Normális esetben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.