Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A franciák betartható szabályokkal várják idén a síelőket

2020.09.17. Bata Attila

France Montagnes, a hegyvidéki turisztikai szolgáltatásokban érdekelt francia vállalkozások legnagyobb szervezete. Tagjai között közel 100 ismert francia síterepet, számos idegenforgalmi egyesületet és régiós turisztikai hivatalt találunk.
Avoriaz: ezen a síterepen is olcsóbb lesz az interneten vásárolt síbérlet
Avoriaz: ezen a síterepen is olcsóbb lesz az interneten vásárolt síbérlet
A többi alpesi országhoz hasonlóan Franciaországban is rekordot hozott a nyári forgalom a hegyekben. Az Alpok és a Pireneusok megteltek a vírus elől a szabadba menekülő turistákkal. A France Montagnes a nyári tapasztalatokat is felhasználva tette közzé ajánlásait a síterepek számára.

Elöljáróban megállapítják, hogy a síelés egy szabadtéri tevékenység, amely már önmagában is garantál néhány biztonsági intézkedést. Kesztyűvel, sállal vagy maszkkal a védekezés bizonyos szinten megoldott, az egymás közti távolság betartására pedig a sílécek és síbotok hossza és "hatótávolsága" is irányadó lehet.

A legfontosabb megállapítás, hogy egyelőre nem javasolják a kiadható napi bérletek számának korlátozását. Ez természetesen később változhat a járványhelyzet függvényében.
Összefoglalva franciául (France Montagnes)
Összefoglalva franciául (France Montagnes)
A sílifteken, illetve a beléptető kapuk környékén, be- és kiszálláskor kötelező a maszk viselete minden 11. életévét betöltött és annál idősebb síelő számára.

Nagyobb hangsúly kell fektetni a síbérletek internetes vásárlására. Egyes síterepeken ilyen módon olcsóbban lehet bérleteket vásárolni.

Ahol sorok alakulhatnak ki, ott jelezni kell a biztonságos távolságtartás szabályait.

A síbuszokon is kötelező lesz a maszk. Az utasok külön ajtókon szállhatnak fel, illetve le.

Síoktatásban szintén érvényes a 11 évre vonatkozó korhatár. Az oktatás kezdete előtti és vége utáni gyülekezőnél kötelező maszk a pályákon. Fedett helyiségben mindig kötelező a maszk.

Bárokban és vendéglőkben csak az asztalnál lehet fogyasztani és csak ott szolgálnak ki. Az asztalokat 1 méterre kell elhelyezni egymástól. Az asztalnál nem szükséges, de ha a vendég elhagyja az asztalt, akkor kötelező a maszk viselete. Kézbe vehető étlap helyett táblára írt menü, illetve QR kódos étlap használata ajánlott.

A rendezvényeket nem tiltják be. Azonban csak a közönség 50%-át engedhetik be. A 11 éven felülieknek itt is kötelező a maszk.

Hamarosan a többi ország, köztük Ausztria is, közzéteszi ajánlásait a következő szezonra. A magyar síelők által leginkább felkeresett országok ajánlásait még a szezon előtt ismertetjük.
KOMMENTEK
Attesz73 | 2020.09.17. 10:22
Azért még csak szeptember van, szerintem november-decemberben már lehet utazni, a "gazdaság nem állhat le" erre is vonatkozik majd véleményem szerint és a nyomás is fog jönni több helyről, hogy a bezárkózás már túl sokat nem segít a védekezésben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.