Menü ≡

Nagyszerű hóviszonyokkal nyitottak a francia gleccserek

2020.10.18. | Szerző: Bata Attila
A hétvégén újabb alpesi országban indult be az élet a síterepeken. Az osztrák, olasz és svájci gleccserek után ezúttal a francia gleccsereken indították be a lifteket. Tignes és Les 2 Alpes is nagyszerű hóviszonyok között kezdte meg az idei szezont.
h i r d e t é s
Március közepén a francia síterepek is hirtelen bezártak, így a francia síelőknek hét hónapot kellett várniuk, hogy ismét hazai havon csúszhassanak. Az időjárás legalább valamit kárpótolt a várakozásért, évek óta nem tapasztalt remek októberi hóviszonyok között kezdődhetett a szezon. A két említett síterepen az elmúlt héten 60-100 centiméter friss hó hullott és hétvégére még a Nap is kisütött.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Természetesen Franciaországban is biztonsági intézkedésekkel készülnek az idei szezonra. Mióta kitört a járvány, itt még nem lehetett a javasolt intézkedéseket a gyakorlatban tesztelni. Éppen ezért a többi francia síterep is figyelemmel követi, hogyan alakul a helyzet a gleccsereken.
A már említett javaslatokhoz képest Les 2 Alpes mindenkinek kötelezővé tette a maszk használatát a liften és a sorban állás alatt is. Végeredményben szinte csak a csúszás alatt lehetett levenni. Tignes követte az országos ajánlások, csak a 11 éven felülieknek volt kötelező a maszk.

A hőmérséklet gyakran nulla fok alatt alakult, sok síelő viccesen megjegyezte, hogy a maszk legalább melegít egy kicsit ilyen időben.
Les 2 Alpes csak a következő 2 két hétben tart nyitva, majd utána a tervek szerint november végén nyitnak. Tignes innentől már üzemel, folyamatosan nyitják az új pályákat, a tervek szerint 2021. május 7-ig tartanak nyitva.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »