Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyarországról korlátozás nélkül lehet Ausztriába utazni

2020.10.20. MTI / sielok.hu

Megváltoztak a személyforgalmat érintő beutazási szabályok Ausztriába szombattól, Magyarországról ugyanakkor korlátozás nélkül lehet beutazni Ausztriába, mert Magyarország pozitív jellegű biztonsági kockázati besorolást kapott - közölte az operatív törzs a hétfői online sajtótájékoztatón.
Ausztria síterepei felkészültek a szezonra, várják a síelőket | Fotó: Stani
Ausztria síterepei felkészültek a szezonra, várják a síelőket | Fotó: Stani
Kiss Róbert alezredes elmondta: Ausztria járványügyi szempontból nem tesz különbséget harmadik országbeli állampolgár és az Európai Gazdasági Térség állampolgárai között a személyforgalmat érintő beutazással összefüggésben, az általa felállított járványügyi kockázati biztonsági besorolást követi.

Hozzátette: egyes országok tekintetében régiós szintű biztonsági kockázati besorolás van érvényben, a járványügyi kockázatot jelentő országokból kizárólag negatív PCR-teszt birtokában lehet Ausztriába utazni. A korlátozások nem érintik a nemzetközi tranzitra vonatkozó, korábban hozott szabályokat.
Kaprunban már elkezdődött a síszezon, októberben bőven esett hó a gleccseren - Fotó: Stani
Kaprunban már elkezdődött a síszezon, októberben bőven esett hó a gleccseren - Fotó: Stani
Szerkesztőségünk az MTI híréhez hozzáteszi: ez lényegi változást nem jelent, Magyarországról Ausztriába eddig is szabadon lehetett utazni. A Magyarországra való visszautazással kapcsolatban sem változtak meg a szabályok, tehát maradt a 10 nap karanténkötelezettség, ami két negatív PCR-teszttel váltható ki.

Pénteken este a kormány benyújtott egy törvényjavaslatot a járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban, amely számos ponton egyszerűsíti és gyorsítja a hatóságok és az állampolgárok számára a karanténnal kapcsolatos ügyintézést. Az utas az országba érkezését megelőző 24 órával is megadhatja az adatait a rendőrség hivatalos honlapján, valamint a karantén választott helyének címét is bejelentheti: ez egyszerűsíti és gyorsítja az ügyintézést a határon történő belépéskor. Részletek az AirPortal.hu cikkében.

Kapcsolódó link: Határátlépési szabályok a police.hu oldalon
KOMMENTEK
dstircz | 2020.10.20. 17:26
Reméljük ez nem fog változni januárra vagy februárra. Mi ekkortájt tervezünk menni Ausztriába snowboardozni.
minerel | 2020.10.20. 22:10
eddig is mehettél :-)
Vissza nem jöhetsz nyugiban.
gyorshajtó | 2020.10.20. 22:41
Ha üzleti útra mész akkor nem kell hazafelé karantén! Vagy rosszul tudom? Két tárgyalás közben meg síelek ezt talán nem tiltják meg. Csak találok valakit Ausztriában télen akivel üzleti tárgyalásokat kell folytatnom.
andrewboy | 2020.10.21. 09:27
Ha benne lesz a panziós is , akkor fel fog lendülni magyar vendégek közti "üzleti út"-i igazolás! Ha tényleg ez kell a kormánynak, akkor leigazolom. vagy töröljék el márciusra a p...-ba és nem kell a kiskapukat keresnünk, így lenne korrekt.
nagycapa | 2020.10.22. 19:09
Simán tudsz hivatalos igazolást gyártani :)
ttottam | 2020.10.22. 19:45
....azaz megint a kormány hülyesége és fennhéjázása miatt kell ügyeskedni.
ttottam | 2020.10.22. 19:52
Most olvasom éppen Gulyás Gergely mai kormányzati ajtótájékoztatóján elhangzotttakat:
"A kormány mindenkit arra kér, hogy idén ne menjen külföldre síelni, mert gócok alakulhatnak ki, ahogy tavaly. Valószínűleg itthon is korlátozásokat kell majd bevezetni a síközpontoknál,"
Ugyanő: "Gulyást arról is kérdeztük, hogy miközben a tisztifőorvos óv a tömegrendezvényektől, a hétvégén teltházas Fradi-Újpest meccset rendeznek. Azt mondta, ő biztonságban érezné magát a lelátón."
Már elnézést, hogyan is vabn ez...Ja bocs, elfelejtettem, a foci a kedves vezető kedvenc sportja, de ő a sípályán nem állná meg a helyét. Ez mindent megmagyaráz.
Perovics | 2020.10.23. 07:46
A vírus helyzet Ausztriában jobb, mint nálunk. Különben is Budapesten a munkahelyen, vagy a BKV-n nagyobb esélye van a fertőződésnek, mint a sípályán. De a kormány lezárta a határokat, mert kell valami könnyen kivitelezhető pótcselekvés. Hülyeség az egész, a vírus már régen országon belül terjed, de azért a síelést és minden más külföldi magánutat hosszú időre elkaszálnak. Remélem a szavazófülkében sokan emlékezni fognak erre...
Deni11111 | 2020.10.24. 16:06
Legújabb: Szabadtéri rendezvényen is kötelező a maszk, abban az esetben ha a rendezvényen közügyekről beszélnek.
sazsolti | 2020.10.25. 19:04
Perovics: sajna a szavazófülkében nem a síelős társadalmi réteg húzza a populista x-et...
Seffer66 | 2020.10.27. 08:37
Elég sok zagyvaságot sikerült ezen a felületen összehordani. Egyrészt nem jobb a helyzet Ausztriában. Hatalmas a különbség beltéri (hütte, síelés utáni bulik, stb.) és kültéri rendezvények között (sport). Nem a síeléssel van a gond, hanem amit mellette fog csinálni a többség, aki nem érti a lényeget és mindenre hőbörög. Én sem értek egyet mindennel, de a döntés felelőssége nem az én vállamat nyomja. A kibiceknek semmi sem drága, amíg őket vagy valamelyik rokonukat el nem éri a járvány. A fejeteket ne csak arra használjátok, hogy legyen mire tenni a sisakot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.