Menü ≡

Ausztria: országszerte dübörögnek a hóágyúk

2020.10.14. | Szerző: Stani
A gleccsereken vasárnap, míg az alacsonyabb síterepeken hétfő óta üzemelnek a hóágyúk. Egyre több síközpont csatlakozik az októberi hógyártáshoz. Utoljára tíz éve volt ilyen korai hóágyúzás több síterepen.
h i r d e t é s
Az előrejelzések is kecsegtetők, a hétvégén megérkezett tél úrfi úgy tűnik jól érzi magát az osztrák hegyekben és még egy darabig marad.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Hétvégéig a magasban biztosan tél lesz, a mostani előrejelzések alapján 1300-1700 méter felett legalább éjszakánként lehetséges a hóágyúk üzemeltetése.
3000 méteren ma télies -10 fokok honoltak, de jóval 2000 méter alatt is mínuszok röpködtek napközben. A gleccsereken kívül hóágyúznak többek közt a schladmingi völgy négy síhegyén, azaz Reiteralmon, Hochwurzenen, Planaion és Hauser Kaiblingon.
De bekapcsolták a hóágyúkat a kapruni Maiskogelen is, és intenzíven zajlik a technikai hógyártás a Kitzbühel melletti Resterhöhén. Utóbbi síterepen október 24-én nyitnak is.
Hóágyúzásról tanúskodnak a webkamerák megannyi tiroli síparadicsomban, így Obergurgl-Hochgurglon (nyitás november 19-én), Serfaus-Fiss-Ladison, vagy éppen Zürsnél (Arlberg régió).
2020.10.15. 16:17:11 Jegesember
Ez az igazi bosszúság...10 éve nem volt ilyen biztató szezon kezdet,erre meg ettől a covid őrülettől nem tudunk menni síelni...
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »