Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Martinske Hole témájú cikkeink

2018.10.24.
Szlovákia: 20-25 cm hó hullott a Tátrában
Viharos széllel rengeteg csapadék érkezett Szlovákia északi részére ma reggelre. Az alacsonyabb részeken sok eső hullott, míg a hegyekben szépen összeállt a hóréteg. Az erős szél nemcsak a hegyekben okoz gondokat, hanem szinte az egész országban.
2018.09.26.
20 centi friss hó a Tátra magasabb részein
Hétfő óta havazik a Magas-Tátrában, de a havazásból jutott az Alacsony-Tátra, és más magasabb szlovák hegyekbe is. A Magas-Tátra túraútvonalai 1600 méter felett havasak, jegesek, a helyi hegyimentők figyelmeztetik a magasabb részekre induló túrázókat.
2017.09.21.
Itt lazíts síelés után: élményfürdők Szlovákiában
Bejártuk a szlovákiai síterepek közelében található legjobb termál- és élményfürdőket, és elmondhatjuk: az elmúlt években rengeteget fejlődött a wellness kultúra északi szomszédunknál. Több síterep kombinálja a síbérletét az aquapark belépővel, kár lenne kihagyni a csobbanást!
2016.10.06.
Szlovákiai havazás: októberi hórekord a Tátrában
Szlovákiában is téliesre fordult az időjárás az utóbbi napokban. Ma reggelre több helyen havazott, de ezúttal már nemcsak a hegyek magasabb részein, hanem a 600 méter feletti részeken is hullott a hó. A magas-tátrai csorba-tavi meteorológiai állomáson októberben még sosem mértek ilyen vastag havat.
2016.02.12.
Szlovákia is kapott a havazásból az elmúlt napokban
Szerdáról csütörtökre az idei szezon eddigi terméséhez képest nagy havazás érte el Szlovákiát. A számok nyelvére lefordítva, az alacsonyabban fekvő síterepeken 10-20 cm hó hullott, a magasabb régiókban pedig - egyes síterepek beszámolói szerint - az 50 cm havat is elérte a friss adag.
2015.12.25.
Karácsony Szlovákiában: 15 üzemelő síterep
Természetesen Szlovákiában sem tett csodát az időjárás az elmúlt napokban, így itt is minden a hóágyúkon múlik. Lassanként itt is beindul az élet, de az ilyenkor szokásos hóviszonyokhoz képest jelentős késében vannak a síterepek. Karácsony első napján már 15 síterepen lehetett síelni északi szomszédunknál.
2015.12.18.
Melyik szlovák síterepen lehet síelni a hétvégén?
Valamelyest javult az időjárás a múlt héthez képest. Egy kevés hó is hullott és a hideg is segítette a hóágyúzást. Sajnos, továbbra is csak lassan indul be a szezon északi szomszédunknál. A jó hír, hogy a hétvégén újabb síterepek nyitnak ki, így már körülbelül 10 szlovák síterepen lehet majd síelni.
2014.11.17.
Martinské Hole: hétvégén népszavazás a liftről
Ezen a hétvégén érdekes népszavazást tartanak a szlovákiai Túrócszentmártonban (Martin). A város közvetlen közelében található az ismert szlovák síterep, Martinské Hole. A kérdés az, hogy mennyire fontos a helyieknek, hogy külön lift kösse össze a várost a közeli sítereppel.
2014.03.27.
Még öt síterepen lehet síelni Szlovákiában
Március utolsó hétvégéje következik és még mindig öt síterep várja a síelőket Szlovákiában. A mostani hóban gyengébb szezon után már az is komoly teljesítménynek tűnik, hogy egyáltalán ki tudnak nyitni erre a hétvégére. Aki útnak indul, szezonvégi hóviszonyokra számítson!
2010.01.01.
Közös síbérlet a szlovák Turóc (Turiec) régióban
A gazdasági válság néha értelmes ötleteteket is rákényszerít a síterepekre, jelen esetben a szlovák Turóc régió három egymáshoz közel található síterepe döntött úgy, hogy az idei szezontól közös síbérletet adnak ki, amellyel mindhárom síterepet igénybe lehet venni.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »