Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazik Szlovákiában! Helyzetkép a síterepekről

2023.03.27. Bata Attila

Ha ideiglenesen is, de visszatért a tél Szlovákiába. A ma reggel kezdődött havazás még nem adta ki magából az összes csapadékot, holnap reggelre már nem csak a magasabb részek fehérednek be. A nyitvatartó síterepek száma ugyan lecsökkent, de a lehűlés és a friss hó után javul a pályák állapota.
Rohács / Roháče - Spálená: havazás és mínusz 6 fok ma délután a síterepen
Rohács / Roháče - Spálená: havazás és mínusz 6 fok ma délután a síterepen
Március elején még szinte az összes „üzemképes” szlovák síterepen lehetett síelni, több mint 90 helyszínen. Ez a szám fokozatosan csökkent, minden márciusi hétvége újabb dátumot jelentett a szezonzárásokban. A leginkább a március 19-i hétvége után csappant meg a nyitvatartó síterepek száma.

Az ismertebb síterepek közül március 24-én bezárt Donovaly, az előző hétvégén pedig Bachledka és a szomszédos Zdiar-Strachan. Telgárt és Tále a kedvezőtlen időjárás miatt nem nyitott ki.

Jelenleg öt síterepen lehet síelni: Tátralomnic, Csorba-tó, Rohács, Jasná és Martin. Hétvégére várható, hogy kedvező feltételek esetén további síterepek (pl. Vratná vagy Kubinska holá) is kinyitnak.
Nehezen járható út ma reggel az Árvai-régióban, Oravská Lesná (Erdőtka) környékén (Kép: Dopravný servis Orava / Facebook)
Nehezen járható út ma reggel az Árvai-régióban, Oravská Lesná (Erdőtka) környékén (Kép: Dopravný servis Orava / Facebook)
Ma reggel az északi részeken havazás kezdődött Szlovákiában. Hétfő délutánig már néhány centiméternyi hullott, de a havazás java holnap reggelre várható. Hajnalban a hóesés határa 300-500 méterre csökken, így az alacsonyabb részek is részesülnek a tél várhatóan utolsó támadásából.
Webkamera ma délután, Jasna déli oldal, hóviharban
Webkamera ma délután, Jasna déli oldal, hóviharban
A magasabb részeken 10-30 cm hullhat, amely jól jön a még üzemelő pályáknak, de a visszatért mínuszok is lassítják a pályák romlását.

A havazás hatalmas széllel érkezett, egy Chopokon készült videó azt mutatja, hogy szinte vízszintesen szállnak a hópelyhek az erős szélben.

Tervek szerint a most is üzemelő tátrai síterepek húsvétig biztosan nyitva tartanak, utána időjárástól függően Csorba-tó és Chopok április végéig tervez, a Lomnici-nyeregben pedig akár a nem szokatlan májusi zárás is összejöhet.
KOMMENTEK

Szállástippek
Bor apartmanok
Modern apartmanház Jasná / Otupné oldalán, 200 méterre a legközelebbi (kezdő) sípályától. Jól felszerelt, 2-5 fős, 1-2 hálószobás apartmanok közös, vagy privát szaunával, wifivel, TV-vel. Reggeli házhoz szállítás igénylehető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Chopok
A Chata Chopok egy stílusosan berendezett, modern házikó az Alacsony-Tátrában, Bystrá falucskában. Maximum 9 fő elszállásolására alkalmas, Myto pod Dumbierom-tól 1,7 km-re Tále-tól 2,8 km-re, míg a Chopok déli oldalától 8,7 km-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Repiská csillagcsillagcsillag
A szálloda egy nagy fenyőerdő közepén található Chopok-észak sípályáitól 3 km-re. Egy- és kétágyas, részben pótágyazható szobái reggelivel, vagy vacsorával foglalhatóak. Wellness: medence élményelemekkel, pezsgőfürdő, háromféle szauna, élményzuhany, fitneszterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.