Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Nordkette - Innsbruck témájú cikkeink

2022.05.05.
Downhill bringázás hazai és külföldi sípályákon
A síelés és a kerékpározás szezonális tekintetben kiválóan kiegészítik egymást. Amellett, hogy az éves ciklusok során jól megférnek egymás mellett, terrénum szempontjából is kéz a kézben járnak - és itt főleg az extreme-gravity, azaz a downhill (dh) és freeride szakágakra kell gondolni. Mi is ezzel a helyzet?
2020.12.01.
A szépséges Ausztria és a szerencsejáték még várat magára
Kockajáték, rulett, játékautomata, póker vagy blackjack. Vannak, akik számára ezek a szerencsejátékok, a kaszinók világa jelentik a csúcsminőségű szórakozást. Síterepek közelében néztünk körül, hogy hol lehet hódolni a téli sportok mellett ennek a szenvedélynek.
2019.06.05.
Rekord: 21 méter hó hullott a tiroli síterepen
Az idei kivételes tél kivételes hóadatokat is hozott Ausztriában. A januári havazás egyik legnagyobb nyertese (vagy elszenvedője) az Innsbruck melletti Nordkette síterepe, ahol a szezonban körülbelül 21 méter hó hullott le.
2017.10.19.
Tiroli síterepek: idén sem állnak le a fejlesztésekkel
A helyi gazdasági kamara szerint, az előző szezonban a tiroli síterepek 70 millió eurót költöttek csak a hóágyúzás feltételeinek javítására. Ezen felül 160 millió euró jutott a liftek és egyéb létesítmények fejlesztésére. Ha nem is ilyen őrült mértékben, de a komoly fejlesztések az idén is folytatódnak.
2015.01.16.
Január 16-17-én Innsbruckban lesz az Air & Style
Az Air & Style egyike a legnagyobb és leglátványosabb európai freestyle és snowboard fesztiváloknak. 1993 óta minden évben megrendezik, és bár a "szülővárosa" az ausztriai Innsbruck, meghódította már Amerikát és Ázsiát is. A fesztivál központi eleme a Straight Jump verseny, de a buli és a koncertek is szerves részei.
2013.11.17.
Innsbruck új látványossága: a Bergisel-sánc
Innsbruck új, futurisztikus jelképe lett a Bergisel tetején nyújtózó síugrósánc – a Négysáncverseny egyik ismert színhelye. A legendás Zaha Hadid tervei alapján 2001-ben megépült Bergisel-sánc építészeti szenzációnak számít.
2013.05.15.
Innsbruck nyáron is várja a hegyek szerelmeseit!
Innsbruck - az Alpok fővárosa sokkal többet kínál, mint amit egy egyszerű városlátogatástól elvárnánk. Itt a hegyek szinte a városközpontból indulnak ki. A Nordkette felvonóval mindössze 20 perc alatt juthatunk fel 2300 méteres magasságba, a csodálatos alpesi túraútvonalak kiindulópontjához.
2013.01.25.
Snowboard legendák az Air & Style versenyen
Különleges hétvégére készül a snowboardos világ február elején Ausztriában. Európa legrangosabb snowboard versenye, a 20. évfordulóját ünneplő Air&Style összehozza a sportág jelenlegi ikonjait és az elmúlt két évtized legendáit. A versenyen két szerencsés honfitársunk is indul!
2012.03.22.
Innsbruck: síelés a világbajnokok és olimpiák földjén
Az Inn folyó két partján, havas-csipkés kétezresek árnyékában nyúlik el Innsbruck. Vonattal érkeztünk Budapestről a téli sportok központjába, ahol a vállra dobott síléc és a síruha legalább annyira szokványos látvány az utcákon, mint más nagyvárosban az öltöny és az aktatáska. Ez itt az Alpok fővárosa.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »