Menü ≡

Tiroli síterepek: idén sem állnak le a fejlesztésekkel

2017.10.19. | Szerző: Bata Attila
A helyi gazdasági kamara szerint, az előző szezonban a tiroli síterepek 70 millió eurót költöttek csak a hóágyúzás feltételeinek javítására. Ezen felül 160 millió euró jutott a liftek és egyéb létesítmények fejlesztésére. Ha nem is ilyen őrült mértékben, de a komoly fejlesztések az idén is folytatódnak.
h i r d e t é s

Ischgl

A Palinkopt húzólift még 1973-ban épült, azóta már kétszer is építettek ülőliftet a nyomvonalán. Most, harmadszorra egy hatszemélyes, "buborékos" liftet építenek ide a jelenlegi kétszemélyes helyett.

Serfaus

A falu, ahol metró közlekedik már harminc éve. A metró marad, de teljesen átépítik, futurisztikus dizájnt kap és megnövelik a kapacitását.

Sölden

A síterep igyekszik meglovagolni a sokat érő marketing lehetőséget, hogy itt forgatták a James Bond filmet (Spectre). 3050 méteres magasságban, 1300 négyzetméteren, páratlan kilátással épül a 007-es mozi világ.

Innsbruck

Csitultak a politikai indulatok és 50 millió euróért egy 10 személyes kabinos épül. Mellette pedig egy nyolc kilométer hosszú, kivilágított szánkópálya 950 méteres szintkülönbséggel.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

Spieljoch-Fügen

A síterep az idén új tulajdonos kezébe került, és egy tízszemélyes kabinos épül. Majd jövőre a két csúcs közötti összeköttetés a Hochzillertal-Kaltenbach résszel, amely síterepet szintén az új tulaj üzemelteti.

Kitzbühel

Nyugdíjba megy a 34 éves Juifen lift. Egy nyolcszemélyes épül a helyén. Szemre is javult a beépítettség, az eddigi 19 oszlop helyett az új liftnek 11 is elég lesz, így kevesebb mesterséges tárgy csúfítja a hegyoldalt.

Finkenberg

Egy tízszemélyes kabinos épül, amely 7 perc alatt emelkedik 900 métert Penkenjochig.

Bergeralm - Steinach am Brenner

Van, aki úgy hívja, hogy telemix. Nyolcszemélyes kabinok és hatszemélyes székek egymás után a régi nyomvonalon. Akkor 12 perc volt az út, most már elég lesz hat perc is.

St Johann

Egy hatszemélyes "Expresslift" épül a faluból a csúcs irányába.

Ski Juwel (Alpbachtal-Wildschönau)

A már átadott téli-nyári bobpálya mellett egy nyolcszemélyes lift is épül. Nyolcszemélyes kabinos lift épül egy régi nyomvonalon. Komoly fejlődés a kapacitásban: az eddigi 1600 helyett 2650 fő/óra!

Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

Ez a síterep már inkább a salzburgi régió, ide egy tízszemélyes kabinost terveznek.

Hochötz

A Balbachlift helyére egy csákányos kerül. Ezen felül világítást terveznek esti síeléshez.

Hochgurgl

A Wurmkogel szálloda síbuszok helyett kabinszerű kisvasúttal szállítaná ki vendégeit a sípálya közelébe.

Kellerjoch

A családi síterep a gyerekek számára épít egy élményparkot (KInderland), benne gyerekliftekkel.

Ez a lista még felsorolva is elég hosszú lett. A szezon előtt a fontosabb fejlesztésekre külön-külön is visszatérünk.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »