Menü ≡

Róza Hutor témájú cikkeink

2020.04.02.
A téli olimpiák története a kezdetektől napjainkig
Az első téli olimpiát 1924-ben rendezték a franciaországi Chamonix-ban. A téli olimpiák sikeres lebonyolítása korábban nagyban függött az időjárási és földrajzi tényezőktől. A 2022-es téli olimpia Kínában lesz, ahol nem jellemző a természetes hó, de ma már ez nem akadály.
2020.02.14.
Síelés Oroszországban, a 2014-es téli olimpia helyszínén
Temesváron, Romániában, ahol élek, a közvélemény és a sajtó java része nagyon kritikusan gondolkodik Oroszországról, Putyinról. A legfenyegetőbb ellenséget látják a tőlünk nem is olyan távol lévő hatalmas országban. Ha politikus utazik oda Bukarestből, rögtön lekommunistázzák és még mindig úgy tekintenek rá, mintha az egykori Szovjetunióba tett volna látogatást. Így aztán sok ismerős fenntartással fogadta a hírt, amikor elújságoltam nekik, hogy Szocsiba, a 2014-es olimpia helyszínére megyek síelni, a Kaukázusba. Legtöbben azt kérdezték: nem félek?
2019.02.14.
Putyin megint síelt egyet két tárgyalás között
Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin síeléseiről már korábban is írtunk, tegnap újabb jelét adtak annak, hogy a diplomáciát ki lehet vinni a sípályákra is.
2017.11.22.
Val Thorens lett a világ legjobb síterepe
Idén is átadták a síterepek Oscar-jának számító World Ski Awards díjakat. A francia Val Thorens lett a világ legjobb síterepe, valamint országonként is díjazták a legtöbb szavazatot gyűjtött síterepeket.
2016.09.30.
Szocsi: korai havazás az olimpiai síterepeken
A szokásosnál hűvösebb volt a szeptember az orosz tengerparti városban, Szocsiban, ahol az előző téli olimpiát is rendezték. Ennek megfelelően a környező hegyekbe már a korai havazás is megérkezett. A hegy szépen fehérlik, de a síszezonra még itt is várni kell, a következő napokban jön az indián nyár!
2016.04.15.
Guinness rekord 1000 bikinis sízővel
Új Guinness rekord született az orosz Rosa Khutor síterepen: több mint ezren síeltek és snowboardoztak egyszerre fürdőruhában. A korábbi bikinis-fürdőruhás rekord szintén Oroszországból, Sereges síterepéről származik, akkor félszázan csúsztak fürdőruhában.
2014.02.09.
Magyarok Szocsiban: nekik szurkolhatunk
2014. február 7-23. között rendezik meg az oroszországi Szocsiban a 22. Téli Olimpiai Játékokat. A havas-jeges sportágakban 16 honfitársunk képviselteti magát, köztük 3 alpesi síelő: Berecz Anna, Miklós Edit és Farkas Norbert.
2012.12.28.
Putyin januárban megy síelni Szocsi környékére
A Kreml bejelentette, hogy januárban veszi ki szabadságát Vlagyimir Putyin, és megy síelni a 2014-es Téli Olimpia színhelyére, a Szocsi melletti Krasznaja Poljana síterepére. Egy amerikai síoktató videón elemezte ki Putyin síelését, és adott tanácsokat az orosz elnöknek.
2011.08.22.
Új havas sportágak Szocsi olimpiai programjában
Kilencszáz nappal a téli ötkarikás játékok kezdete előtt rohamtempóban zajlanak az építkezések Szocsiban és a környező hegyekben - s készülnek az olimpián most bemutatkozó új sportágak versenyzői is. A freeski és snowboard slopestyle mellett újdonság lesz a műkorcsolyázók csapatversenye is.
2011.03.07.
Autót is szállít az osztrákok szuper síliftje
Egy vorarlbergi cég építheti a 2014-ben az oroszországi Szocsiban esedékes téli olimpia sífelvonóit. A Doppelmayr már a 2010-es vancouveri játékoknak is hivatalos partnere volt. Mostani ajánlata világszenzáció: a hatalmas teherbírású felvonó alkalmas lesz járművek szállítására is.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »