Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bemutatkozás: a mozgássérülteket segíti a Holtpont SE

2010.01.06. 2022.02.28. sielok.hu | frissítve: 2022.02.28.

A Holtpont Egyesület 2003 nyarán alakult. Alapító tagjai egy lelkes balatoni társaságból kerültek ki, az idő folyamán azonban egyre többen csatlakoztak az egyesülethez. Néhányan közülünk hivatásuknak választották a sportot, edzők illetve testnevelő tanárok lettünk, a többség azonban amatőr szinten maradt továbbra is a sport szerelmese.
2022. február 22-én a Sportok Házában, a Magyar Parasport Napján szervezett konferencián esküt tett a pekingi Paralimpiára készülő küldöttség. Hazánkat sportolóként Dumity Richárd parasíelő képviseli.
2022. február 22-én a Sportok Házában, a Magyar Parasport Napján szervezett konferencián esküt tett a pekingi Paralimpiára készülő küldöttség. Hazánkat sportolóként Dumity Richárd parasíelő képviseli.
A Klub ma Magyarország egyik legeredményesebb utánpótlást nevelő egyesülete, a lehető legtöbb rendezvényen képviseltetjük magunkat, évente 10-15 gyermeket (7-17 év) versenyeztetünk hazai és nemzetközi mezőnyben. Az egyesület égisze alatt tréningező fiatalok a hazai versenyeken az elmúlt három esztendőben minden alkalommal az első három helyen állhattak dobogóra, nemzetközi ranglétrán a középmezőny elején foglalnak helyet, amely megfelel a magyar viszonyok között felkészülő gyerekek tudásszintjének.

A magyar sí sportban csapatunk egyedülálló módon működik. Edzőink a klub szintű munkán kívül és a magyar tehetséges gyerekekből álló keret irányítása mellett a magyar mozgáskorlátozottak sízését elindítva olyan helyet foglalnak el a hazai sportéletben, amely csak keveseknek adatik meg.

A Monosí csapat, amelynek célja a mozgáskorlátozottak sízésének elősegítése, egyre nagyobb teret nyert hazánkban. Munkánk egyfelől a mozgássérültek felkarolása - hiszen 1998-ig igen kevés lehetőségük volt síelni -, másfelől egyre komolyabb célok elérése. Sikerült versenyzőinket a kezdő szintről olyannyira felkészíteni, hogy nemzetközi viszonylatokban is kimagasló eredményeket értek el. 2002-ben sporttörténelmet írtunk, ugyanis magyar mozgássérült síversenyzők között mindezidáig egyedülálló módon kijutottunk a Salt Lake City-ben megrendezésre került Téli Paralimpia Játékokra, és derekasan helyt álltunk a nemzetközi mezőnyben. Munkák eredménye következtében, résztvettünk a 2006-os Torinói és a 2010-es Vancouveri téli paralimpikai játékokon, ahol versenyzőink kiválóan helytálltak.

Toborzó munkánknak köszönhetően évről-évre egyre többen ismerkednek meg e sportág szépségével, s egyre többen vállalkoznak a versenyeken való megmérettetésre. Ezért is öröm számunkra, hogy 2001-től folyamatosan minden évben megrendezésre kerül a Magyar Mozgáskorlátozottak Országos Alpesi Sí Bajnoksága.
KOMMENTEK
kerka | 2015.12.03. 16:57
szeretnék érd.mozgasserültek sielésevel kapcsolatban,elehetöseg,tel.szám,stb. köszönettel katalin
admin2 | 2015.12.03. 17:59
Kedves Kerka!
Itt találod az elérhetőségeket:
https://sielok.hu/sioktatas/egyesul...et/holtpont/
WéberF | 2015.12.30. 19:14
Régen hallottam rólatok! Pedig volt egy-két kellemes élményem a csapattal, de valahol elvesztettük egymást (vagy inkább én Titeket!) Mostanában merre jártok, mit csináltok? WFeri

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.