Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Donovalyban lesz jövőre a jubileumi Honda Kupa

2021.02.15. sielok.hu

2022. február 5-én Donovalyban kerül megrendezésre a 30. HONDA Kupa, Országos Amatőr Gyermek Síbajnokság. Már most megindult a felkészülés a jubileumi versenyre. Ennek kapcsán a verseny ötletgazdája és főszervezője, Fehér Gyula nyilatkozott a terveiről.
Honda Kupa 2021 | Fotó: Besenyei Gergely

Melyek voltak az eltelt évek legemlékezetesebb versenyei?

Izgalmas volt már az első verseny is (Tyrolia Kupa) az ausztriai Semmeringen (1993). Kemény szervező munka, jó csapat kellett, szerencsére ez már akkor is megvolt. Nagy segítséget jelentett, hogy az akkori külügyminiszter, Jeszenszky Géza volt fővédnökünk, aki egyben a verseny előfutójaként lesiklott. A következő emlékezetesebb versenyünk 1999-ben volt, amikor egy Budapestről Semmeringre induló különvonatot szerveztünk. Közel 800 magyarországi gyermek állt rajhoz. Erről akár egy külön könyvet is írhatnék, majd ha egyszer megélem a nyugdíjas kort:) Ez a különvonatos szervezés nagy lendületet adott, hiszen a rá következő évben már sikerült megnyernünk névadó szponzorként egy komolyabb céget, a Volvo magyarországi importőrét. Öt esztendőn át volt fő támogatónk a Volvo. Később több névadó támogató (Alfa Romeo, Jeep) is a verseny mellé állt, azonban a legrégebbi támogatónk a HONDA, akik idén már 12. éve a gyermek versenyünk mellett állnak. A múlt heti versenyünk is emlékezetes marad!
Honda Kupa 2021 | Fotó: Besenyei Gergely
Honda Kupa 2021 | Fotó: Besenyei Gergely

Miért éppen a szlovákiai Donovaly lett a verseny új, stabil otthona?

Összesen 14 alkalommal volt Ausztria házigazda, három különböző síterepen. Majd itthon három különböző helyszín volt házigazda. 2011 őszén Klausmann Viktor a Magyar Síakadémia elnöke hozta össze a szálakat Sonja Jelinkovával (Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviseletének vezetője), aki egyből versenyünk mellé állt. Elmondhatom, hogy messze a legjobb házigazdai hátteret ez a síterep biztosította, az eltelt közel 30 év alatt.

Mivel készül a szervező csapat a 30. versenyre?

Terveink között szerepel, hogy minden egyes rajtoló egy-egy kupát vehet át, ahogy ez volt a 20. és 25. versenyünkön is. Ezen felül különleges meglepetéssel is készülünk, amit most még nem árulhatok el. Ami biztos, hogy komoly sajtómunkával is készülünk, hiszen a verseny fővédnökségét elvállalta Szlovákia parlamenti elnöke, aki személyes jelenlétét is betervezte.

Mitől ilyen sikeres ez a versenysorozat?

Erre összetett a válasz. Ami ezt a versenyt élesen elválasztja az összes többi szervezéstől, hogy itt gyakorlatilag minden „profi” versenyző kizárásra kerül, így nagyobb esélye van az igazán amatőröknek. A másik, ami miatt sikeresen lehetünk: minden rajtoló névre szóló oklevelet és azonos ajándéktárgyat kap. Ezen felül kiemelkedően fontos a különböző együttműködő partnerek összhangja, a jó hangulat, a mindenkori jókedv. Ezek mögött pedig igen komoly háttérmunka és nagy tapasztalat áll. Köszönettel tartozom mindenkinek, aki akár csak egy napon is segítette a versenyünket!

Hogy sikerült az idei, Mátraszentistvánban tartott verseny?

Nem volt könnyű a szervezés, hiszen a pandémia, az időjárás sem volt igazán mellettünk. Azonban a szülők, gyermekek lelkesedése és kitűnő szervező csapatunk sikerrel járt. Minden résztvevő ki volt éhezve a hóra és a versengésre, valamiféle közösségi együttlétre. Köszönet minden partnernek! Az idei HONDA Kupáról megjelentettünk egy cikket sok képpel, mely bepillantást enged ebbe a különleges napba.
Pálfi Szonja 2009 első helyezett, leány HONDA Kupa 2021
Pálfi Szonja 2009 első helyezett, leány HONDA Kupa 2021
KOMMENTEK
Sansovino | 2021.02.15. 21:03
Boldogok voltak. Öröm volt nézni őket. Irigylésre méltóan ügyesek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
Szállástippek
Sport Hotel Donovaly csillagcsillagcsillag
A 2016-ban felújított, gyerekbarát szálloda Donovaly központi részén, a sípályáktól 400 méterre található. Donovaly legnagyobb wellness részlege itt található szaunákkal, medencével, jacuzzival és sok más szolgáltatással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Residence Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos, elegáns szálloda Donovaly Zahradiste oldalától a P1-es kezdő pályától és húzólifttől 300 méterre. Wellness részleggel, gasztronómiai specialitásokkal ideális választás családok, párok, baráti társaságok részére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gothal Rezort
Néhány éve épült üdülőházak és apartmanok a Liptói fenyőerdők szomszédságában, Donovalytól 12 km-re. Wellness szolgáltatások: uszoda, medencék, szaunavilág, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.