Menü ≡

Miklós Edit gőzerővel edz a világkupára

2013.11.29. | Szerző: Gémes Renáta
Miklós Edit már 3 napja a versenypályával ismerkedik a VK- futam előtt, Beaver Creek-ben. Az MTK versenyzője a pályáról, a hivatalos edzésekről, és arról mesélt, mely versenyző teljesítményét látja a legjobbnak az idei mezőnyből.
h i r d e t é s
"Három hivatalos edzésnapot terveztek Beaver Creek-ben, melyeken először szabad pályát nézünk, és utána egyetlen egyszer lesízünk. Így másnapig várnunk kell, hogy memorizáljuk a helyes útvonalat, technikát.
A hivatalos edzésnapokat egyébként általában úgy szervezik meg, mint a versenyeket, gondolok itt a ráindításra, tv szünetekre, rajt időpontra... A kapukon nem változtatnak, ugyanazok a kanyarok maradnak a versenyre is.

Ami a pályát illeti nagyon technikás, a középső része meredek, ívből-ívbe kell húzni a kanyarokat. A fenti részen fontos a gyors léc, középen pedig az a lényeg, hogy pontosan meghúzzuk az íveket. Örülök, hogy az időjárás velünk van, szép időnk lesz a verseny alatt, így a pálya is egyre keményebb, kompaktabb lesz a verseny napjára. Ez azt jelenti, hogy gyorsabb is lesz.

A versenyzők nagy részével már találkoztam Copper Mountainba, ahol a múlt héten készültem én is, de jó volt újra együtt látni ezt a nagy családot… Az idei szezonban Lata Gut nagyon jól áll a léceken, úgy gondolom, jó formában van. Szépen, technikásan sízik!"

VK-pontszerző sportolónk pénteken este 19 órától lesiklásban, majd szombaton szuper-g-ben, vasárnap pedig óriás műlesiklásban versenyez.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »