Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit felemás versenynapja

2014.01.16. Gémes Renáta

Szuper-G-ben rendkívül jól ment alpesi sízőnknek, Miklós Edit, de a szlalom után mégsem sikerült a pontszerzés a VK-kombinációs versenyén, Zauchensee-ben.
Remek formában teljesítette a szuper-g-t, és a 18. helyen végzett a magyar alpesi síző a kombinációs verseny első futamában, a Világkupa sorozat Altenmarkt -Zauchensee-i állomásán. A célon 19.-ként haladt át, de az egyik svájci versenyző kizárása miatt (a léce túl széles volt) egy helyet előrébb léphetett. Délután a technikai futamot bonyolították, amely nem erőssége Editnek, de higgadt sízéssel teljesítette a szlalomot. Ám ez nem volt elég, hogy pontszerző helyen végezzen, a 35. lett. A versenyt a kanadai Marie-Michele Gagnon nyerte, az osztrák Michaela Kirchgasser és a német Maria Höfl- Riesch állhatott még fel a dobogóra.

Edit a következőképpen foglalta össze a verseny történéseit és tanulságait:

"A SG menetem egész jól sikerült, 1,5 másodperccel maradtam le, 19. időm volt, amikor leértem, de a svájci lány kizárása miatt, illetve mivel néhányan nem indultak szlalomban, 13.-ként rajtolhattam. Az eddigi felkészülésemben és versenyeimben nem igen mentem szlalomot, ennek hiánya meglátszott a menetemen, és sajnos kicsúsztam a harmincból. A FIS honlapján a 15. vagyok szuper-G--ben, ez azért van, mert aki kiesett a szlalom futamban az szuper G-be sem kapott FIS pontot. Még egy fontos dolog, amit tudni kell: kombinációs versenyen SG futamra nem adnak világkupa pontot, csak FIS pontot.
Igaz most ezzel a helyezéssel Világkupa pontot nem kaptam, de 20 FIS pontot csúsztam, és ezzel javítottam pontjaimon.
Egyébként elégedettek voltunk a SG menetemmel, nem volt egyszerű a pályatűzés, a sok letörés miatt sokan sok kaput lekéstek vagy kihagytak. Nagyon fontos volt a jó pályanézés, jó memorizálás..."


Miklós Edit hétfőn már Innerkremsben áll rajthoz, Európa Kupa versenye lesz, ismét szuper-g-ben bizonyíthat. Célja a FIS pontjainak javítása, hogy jobb rajtszámot kaphasson a következő Világ Kupákon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.