Menü ≡

A Szőllős testvérek újabb sikerei Ausztriában

2008.12.31.
Szőllős Barnabás (10) és Szőllős Benjámin (12) második szezonjukat kezdték meg a muraui sí tagozatos iskolában. Novembertől áprilisig itt járnak iskolába és vesznek részt a sí edzéseken.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A gyerekek anyanyelvi szinten beszélik már a német nyelvet így nem csak a sípályán, de az iskolában is kiemelkedő eredményeket érnek el.

A 2008/2009-es szezonban a Magyar Válogatott mellett már a Mura völgyi területi válogatott csapatban is szerepelnek.

Az elmúlt években Barnabás és Benjámin is ötször tudta megvédeni a Magyar Kupa győztese címet, de ebben az évben nehezebb kihívás előtt állnak. Az Osztrák Sí Szövetség által szervezett Murau környéki kupasorozatban vesznek részt illetve a stájerországi válogató versenyeken. Ezen kívül Benjámin a Magyar Válogatott tagjaként már a nemzetközi versenyeken is indulhat.

A Bezirks kupa egy nyolc versenyből álló sorozat általában száz feletti indulóval, ez korcsoportonként 30 versenyzőt jelent. A sorozat három szlalom, kettő óriás, egy szuper óriás, egy pontozásos technikai és egy kombinációs versenyből áll. A versenyeket különböző helyeken rendezik: Kreischberg, Lachtal, Grebenzen stb. A kupa sorozatban a harmadik verseny után egy második egy negyedik és egy bravúros győzelem után Barnabás átvehette a kupa vezetőnek járó sárga rajtszámot! Benjámin az első versenyen csúnyán bukott, de szerencsére nem sérült meg és néhány nappal később megnyerte első kupa versenyét. Majd következett egy nagyon szoros versenyben elért negyedik hely, 7 század másodperccel maradva le a dobogóról. De így is a harmadik helyen áll a kupasorozatban!

További eredmények és képes beszámolók a www.ski.nivelco.com címen.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »