Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tiltakozás a Síszövetség eltiltó határozata miatt

2017.06.16. sielok.hu

Már 400-an írták alá azt a petíciót az interneten, amelyben az aláírók arra kérik a Magyar Sí Szövetséget, hogy vonja vissza a három Szőllős testvér ellen hozott túlzott szankciókat. A három testvér többéves eltiltást kapott, mert sportorvosi engedélyüket a szövetség nem találta rendben.
Szőllős Barnabás és Szőllős Benjamin
Szőllős Barnabás és Szőllős Benjamin
Először is, kezdjük a lényeggel. A 14 éves Szőllős Noát egy évre, a 18 éves Szőllős Barnabást két évre, a 20 éves Szőllős Benjamint szintén két évre tiltotta el a versenyzéstől a szövetség. Képességei és eredményei alapján a két fiú akár a jövő évi téli olimpián is indulhatna, de ez a mostani határozat értelmében kizárt dolog.

A három testvér bűne, hogy edzőjük és édesapjuk, Szőllős Péter olyan sportorvosi engedélyt nyújtott be, amely a szövetség szerint nem felel meg a szabályoknak. Szokatlanul kemény büntetési tételekkel a fiatal versenyzőkön verik el a port. Ha az eltiltások maradnak, az teljesen tönkreteheti a három fiatal további pályafutását, nem beszélve a sok év alatt befektetett hatalmas munkáról, amely így azonnal kárba veszik.

Két (vagy egy) évre eltiltani egy fiatal sportolót, mert edzője hibázott, teljesen nonszensz. Nem hiába akadt ki ezen a hazai síelős társadalom.

Az előzmények szerint a Szőllős család szeretett volna jogukkal élni és bepillantani a szövetség gazdálkodásába. A szövetség szerint, ők ettől a kéréstől függetlenül vettek elő egy régi ügyet, hogy a Szőllős gyerekek a márciusi magyar bajnokságon érvénytelen sportorvosival versenyeztek. Tegyük hozzá, a szövetség akkor azt a sportorvosi papírt, amelyet most "valótlan tartalmú okiratnak" nevez, elfogadta és nem tett ellene kifogást.

Az már csak mellékzönge, és nem tudjuk, mennyire kapcsolódik ehhez az ügyhöz, hogy közben a szövetség elnöke, Kálomista Gábor a szövetség május 29-i közgyűlésén bejelentette lemondását.

Kívülállóként a sportorvosi igazoláshoz vagy a szabálysértés valódiságához nem tudunk hozzászólni. Azt azonban aggasztónak tartjuk, hogy a szövetség belső viszályai abban csúcsosodnak ki, hogy derékba töri három tehetséges fiatal sportoló karrierjét.

A Nivelco SE, a Szőllős család egyesületének közleménye itt olvasható.

A Magyar Sí Szövetség közleménye itt olvasható.

A petíció itt jelent meg.
KOMMENTEK
Dszollos | 2017.06.16. 08:40
Köszönjük a támogatásokat! Reméljük másodfokon jól dönt a Szövetség!
Szőllős Péter | 2017.06.16. 08:45
Köszönjük!
Szab | 2017.06.16. 09:21
Köszönjük.
Szab | 2017.06.17. 20:10
519 aláírás, szombat estig....

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.