Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

A Szőllős testvérek nem magyar színekben versenyeznek

2018.01.04. | Szerző: sielok.hu
Pont került a Szőllős család és a Magyar Sí Szövetség közötti vita végére. Az itthon eltiltásokkal sújtott három Szőllős testvér megegyezett a szövetséggel. A testvérek izraeli színekben folytatják tovább, a szövetség pedig nem gördít akadályt az országváltásuk elé.
h i r d e t é s
A történet tavaly tavasszal kezdődött, amikor a szövetség vitatott indokok alapján brutális eltiltást mért ki a három fiatalra. A 14 éves Noát 1 évre, a 18 éves Barnabást és a 20 éves Benjamint 2 évre tiltotta el. Ilyen mértékű eltiltást nem szoktak rendezetlen sportorvosi engedélyekért osztogatni, főleg nem ilyen fiatal sportolóknak, és főleg nem a sportolóknak.

Időközben petíció is indult a büntetés eltörléséért, amelyről mi is beszámoltunk. Többszöri tárgyalások után a büntetések csökkentek, de a család számára nem elégséges mértékben.

A tárgyalások alatt megjelent a sajtóban, hogy a szövetség azt "tanácsolta" a családnak, hogy váltsanak országot, és induljanak külföldi színekben. A Szőllős család megegyezett az izraeli szövetséggel és a hírek szerint már a nemzetközi szövetség is izraeli versenyzőként tartja őket nyilván.

A váltással a fiúk biztosan lemaradnak a februári olimpiáról, mivel nem fog eltelni három év a honosítás óta. A büntetésük miatt valószínűleg magyar színekben sem indulhattak volna. Versenyzésükben nagy változás nem várható, hiszen eddig is jórészt saját pénzükből versenyeztek. 
2018.01.04. 21:51:42 maci-laci
No comment :( :(
2018.01.04. 23:18:24 százas
Akkor ők most már soha többet nem lehetnek magyarok?
2018.01.05. 01:11:32 nagyapa
Mindegy hogy mi az eredmény,csak "nekünk " legyen igazunk.Üdv
2018.01.05. 09:45:42 keskusta
Ezek megérik a pénzüket!Mármint a tisztelt "szövetség".
2018.01.05. 23:33:39 hikefun
Ez olyan ízigvérig hazai történet! A szövi meg milyen jófej, nem gördít akadályt...! Nem ismerem az események hátterét, hogy őszinte legyek nem is vagyok rá kíváncsi, elég ez így is!
De nincs gond, majd honosítunk helyettük valakiket!
(Közben meggondoltam magam, kíváncsi vagyok és szeretném részletesen megismerni eme dicső ügy hátterét, illetve mindkét oldal érveit!)
2018.01.07. 14:25:45 Daddy
Úgy olvastam, hogy a fiatal versenyzők édesapja kettős állampolgár. Amennyiben a másik állampolgársága osztrák, német, francia, olasz vagy USA lenne, biztos nem hozott volna ilyen döntést, mert abban a mezőnyben nem kerültek volna olyan támogatotti helyzetbe mint amit Izrael biztosít számukra.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »