Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Világbajnok akar lenni az 5 éves kisfiú, edzői szerint nagy tehetség!

2024.09.17. sielok.hu

Ismerjétek meg Timot, aki egy Ausztriában élő, magyar kisfiú. Ötéves kora ellenére elképesztő technikával síel, különleges tehetségére egy osztrák versenycsapat figyelt fel, videói alapján pedig egyre növekszik a követőtábora.
Timo Knab 5 éves
Timo Knab 5 éves
Timo Knab 2 éves korát még nem töltötte be, amikor elkezdett síelni tanulni, az apukája oktatta. Kivételes tehetségére a Schladming sírégió egyik legprofibb sícsapata és edzői figyeltek fel tavaly decemberben. 4 éves korában felvették a Hauser Kaibling Race Team-be, ahol 8 éves versenytársakkal együtt készül a versenyekre. A 2023/24 szezonban már több versenyen is indult, 6 alkalomból négyszer első lett, egyszer második, egyszer pedig harmadik helyezettként állhatott dobogóra. Timo idén januárban töltötte be az 5. évét, bemutatott sítechnikája alapján ez tényleg hihetetlen. Óvodába jár, emellett heti 4 edzése van, amikor csak lehet havon, síszezonon kívül pedig tornateremben. Egyértelmű célja, hogy olimpiai és világbajnok legyen és ezt az ambíciót saját maga találta ki, nem a szülei erőltették rá. Imádja a síversenyeket nézni a tévében és végtelenül boldog amikor síelhet.

Timo 2024 augusztusában két hetet töltött a svájci Saas Fee-ben edzőtáborban, ahova édesapja is elkísérte, és ahol olyan klasszisokkal síelt együtt, mint pl. AJ Ginnis vagy Henrik Kristoffersen. A tehetséges kisfiúnak már szponzorai is vannak: a Huski Wear (ruházat) és a Fischer (síléc).
A videó idén augusztusban készült Saas-Fee-ben
Timó tud magyarul, magyar állampolgár, de a környezete miatt nagyrészt németül beszél, anyanyelvi szinten. Szülei, Knáb Kata és Attila évek óta egy stájerországi faluban élnek, ahol a helyi iskolában dolgoznak és három kisgyermeket nevelnek. A síelésekről készült videókat a család az Instagramon és a Facebookon osztja meg, ott követhető a legnagyobb gyermekük fejlődése és induló sportkarrierje. Timo Knab Instagram oldala 
KOMMENTEK

Szállástippek
Kukoricza Hacienda
Magyar személyzettel működő szálláshely Tauplitz síterepétől 5 km-re. 2-4 fős felújított szobák, többségéhez kis konyhasarok is tartozik. Szolgáltatások: társalgó, gyereksarok, TV, Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.