Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

140 gyerek versenyzett az első Zuglói Nordica Kupán

2011.02.01.

140 gyerek versenyzett az első Zuglói Nordica Kupán HEJHÓ SÍZNI JÓ... akkor is, ha nincsen hó! - teszik ezt hozzá a "csatakiáltáshoz" a Fogarasi Síiskolában, ahol november elejétől április végéig tart a szezon. Az alpesi sízés gyakorlását a műanyagpálya teszi lehetővé, amelyen mindent meg lehet tanulni, amit a havon is tudni kell.
Évente több százan járnak Budapest műanyagpályás síiskoláiba, s most a 2010 - 2011-es szezonban először - hat budapesti helyszínnel - nyílt műanyagpályás versenysorozat indult, ahol amatőr sportolók, jórészt gyerekek mérhették össze tudásukat.
A sorozat 4. állomása volt Zugló, ahol január 30-án 140 versenyző állt rajthoz, a szülők, nagyszülők a sporttársak és persze az edzők alkotta népes közönség előtt. A legidősebb résztvevők 1998-as, a legfiatalabbak 2007-es születésű gyerekek voltak. A „hazai pályás” zuglóiakon kívül Pasarétről, Óbudáról, de még Nagykovácsiból is több indulót regisztráltak. Az egyfutamos időmérős lesiklásokat hét korcsoportban, külön lány és fiú megosztásban értékelték, így összesen 14 aranyérem született ezen a nagyszerű napon. Az időmérő berendezést a Magyar Sí Szövetség biztosította, s az eseményt támogatta a Wallis Motor Duna Kft. is.

A versenysorozat célja az alpesi sísport és a hazai pályák népszerűsítése, a téli sportok egészségnevelésben betöltött szerepének hangsúlyozása, közösségteremtés és nem utolsó sorban a versenylehetőség biztosítása a lelkes amatőr, sportbarát gyerekeknek.
A Fogarasi Síiskola hat éve működik Zuglóban, de az óbudai pályájukon már korábban kezdődött az oktatás. Kiválóan képzett edzőkkel, magas szintű pedagógiai munkával tanítják meg már a legkisebbeket - de a felnőtt jelentkezőket is - síelni és snowboardozni. A versenyeken kívül számos program - például sífarsang - is szerepel egy-egy idény novembertől-áprilisig tartó, két „féléves” programjában. A most elsőként megtartott Zugló Nordica Műanyagpályás Nyílt Bajnokság a nagy érdeklődés és a sikeres lebonyolítás nyomán a jövő évadban újabb fordulóval folytatódik. A verseny idei részletes eredményei a www.fogarasisiiskola.hu oldalon megtalálhatók lesznek.
KOMMENTEK
hópapa | 2011.02.02. 13:27
A narancssárga bukós + fekete pufis kölök az enyém. Élete első síversenye volt, és már alig várja a következőt. :o)
Személyes gondolataim a versenyről itt olvashatók bővebben:

http://siorultek.blog.hu/2011/02/02.../51_eletunk_elso_gyerek_s...

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.