Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Gyorshajtás: új táblák a francia utakon

2017.01.25. | Szerző: Bata Attila
Franciaország még mindig a világ egyik legjobb síterepeivel büszkélkedhet, így nem csoda, hogy sok magyar is jár oda rendszeresen. Sokan vállalják a hosszú utat akár busszal, akár személyautóval. Hamarosan új táblákkal jelzik a franciák, hogy az adott útszakaszon sebességmérést végeznek.
Egyszerűbb és letisztult táblával figyelmeztetik az autósokat Franciaországban, hogy sebességmérő radarokat telepítettek az út mellé. A régi táblákról eltűnik a francia felirat és csak ábrákat használnak. A régi táblákon szintén szerepelt a teherautók piktogramja, ez is eltűnik, bár ez nem azt jelenti, hogy őket nem mérik.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Újdonság, hogy ahol lehetséges a tábla tetejére az is felkerül, hogy mennyi a megengedett sebesség. Hosszabb útszakaszoknál, ahol változó a megengedett sebesség határa, ott a tábla alján jelzik, hogy hány kilométeren belül található a radar.

A sebességhatár feltüntetetése egyértelműen segítség a külföldieknek, akik gyakran nincsenek tisztában, hogy hol mennyivel lehet haladni.

Az új táblákat március 1-től kezdik kirakni az utak mellé, így a késő téli vagy kora tavaszi síelésre érkező magyar autósok is találkozhatnak velük. 
2017.01.25. 14:13:21 balumaci
Persze itthon minél kissebb táblákkal jelzik ...
Mert úgy büntetni könnyebb , itt pedig tényleg a megelőzés a cél :)
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 241 vendég és 16 regisztrált felhasználó látogatja.