Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyorshajtás: új táblák a francia utakon

2017.01.25. Bata Attila

Franciaország még mindig a világ egyik legjobb síterepeivel büszkélkedhet, így nem csoda, hogy sok magyar is jár oda rendszeresen. Sokan vállalják a hosszú utat akár busszal, akár személyautóval. Hamarosan új táblákkal jelzik a franciák, hogy az adott útszakaszon sebességmérést végeznek.
Az új tábla
Az új tábla
Egyszerűbb és letisztult táblával figyelmeztetik az autósokat Franciaországban, hogy sebességmérő radarokat telepítettek az út mellé. A régi táblákról eltűnik a francia felirat és csak ábrákat használnak. A régi táblákon szintén szerepelt a teherautók piktogramja, ez is eltűnik, bár ez nem azt jelenti, hogy őket nem mérik.

A régi tábla
A régi tábla
Újdonság, hogy ahol lehetséges a tábla tetejére az is felkerül, hogy mennyi a megengedett sebesség. Hosszabb útszakaszoknál, ahol változó a megengedett sebesség határa, ott a tábla alján jelzik, hogy hány kilométeren belül található a radar.

A sebességhatár feltüntetetése egyértelműen segítség a külföldieknek, akik gyakran nincsenek tisztában, hogy hol mennyivel lehet haladni.

Az új táblákat március 1-től kezdik kirakni az utak mellé, így a késő téli vagy kora tavaszi síelésre érkező magyar autósok is találkozhatnak velük. 
KOMMENTEK
balumaci | 2017.01.25. 14:13
Persze itthon minél kissebb táblákkal jelzik ...
Mert úgy büntetni könnyebb , itt pedig tényleg a megelőzés a cél :)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.