Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ischgl: borsos árak, hófedte csúcsok, férfihordák

2014.04.16. Kálmán Kornél

Voltam olyan szerencsés, hogy idén már a második szezonomat tölthettem az osztrák-svájci határ mentén téli Ibizának is nevezett Ischglben. A Hotel Madlein falai közt láttam el báros teendőimet, illetve ha időm engedte felcsatoltam a snowboardot, és a hegyek felé vettem az irányt.
Ischgl - Top of Mountain Concert 2320 méteres magasságban
Ischgl - Top of Mountain Concert 2320 méteres magasságban
Ischgl az utóbbi évtizedekben Ausztria egyik vezető síterepévé nőtte ki magát, 238 km hosszú sípályarendszerével méltán említik együtt olyan top desztinációkkal, mint Kitzbühel, St. Anton, Sölden vagy Mayrhofen. Különlegessége, hogy az apró svájci falutól, Samnauntól légvonalban csak pár kilométer választja el, így a köztük lévő Silvretta Arénának nevezett síterepen könnyedén átcsúszhatunk egy kis vámmentes shoppingolásra, mivel Samnaun Svájc egyetlen vámmentes övezete.
Fotó: Kálmán Kornél
Fotó: Kálmán Kornél
Ischgl 1377 méter magasan fekszik, így szinte teljesen hóbiztos november végétől május elejéig, valamint ebben a két időpontban tartják a szezon két legnagyobb rendezvényét is, a nyitó- illetve zárókoncertet. Mivel 2 olyan időpontról beszélünk, ami a főszezonon kívül esik, olyan sztárokkal csábítják ide ezekre a hétvégékre a vendégeket, mint Rihanna, Enrique Iglesias vagy Bon Jovi. Az ötlet eredményességét is jelzi, hogy az idei Nickelback nyitókoncerten közel 30 ezren voltak, illetve a záró hétvégére, amin Robbie Williams lesz a sztárvendég, már a bejelentést követő pár napban elkelt minden szoba a faluban. A koncertek különlegességét az adja, hogy a síterep központjának számító Idalp étteremnél rendezik 2320 méter magasságban (Top Of The Mountain Concert).
A borsos árak és mesés hófödte csúcsok közt a másik hasonlóság az említett síparadicsomokban, hogy a síelésből megtért férfihordák (átlagban 80% férfi, 20% nő) buliigényeit maradéktalanul ki kell elégíteni.

Ez már megkezdődhet a felvonók aljánál sorban állva egy Heisse Schoko mit doppelte Rum kombinációval, sőt a sípályák mentén elfekvő hütték is korlátlan lehetőséget nyújtanak a Williams, Flying Hirsch, Jagerbomb és hasonló gyorsítók kedvelőinek, de ha egyiknél sem ragadunk le huzamosabb ideig, akkor jöhet az Apres Ski, amit itt egy sporttal teli nap méltó lezárásának tartanak.
Fotó: ischgl.at
Fotó: ischgl.at
Természetesen az Apres Ski lokálok úgy helyezkednek el, hogy véletlenül se tudjuk kikerülni őket, így akárhol is csúszunk le a pályáról nap végén, tuti szembejön egy. Legismertebb talán a Schatzi Bar, ahol a hangulat fokozása érdekében Dirndl Madelek táncolnak a pulton erősen kivágott, és rendkívül rövid osztrák népviseletben. Innen a Dorftunnelen át könnyen eljuthatunk a falu közepén lévő felvonó két oldalában megbúvó Kuhstall és Feuer&Eis nevű szórakozóhelyekre, ahol a fiatalabb korosztályt lehet megtalálni, illetve az alkohol jótékony melegítő hatására akár -20 fokban is vígan üvöltik a szabadban, hogy Schatzi schenk mir ein Foto!
Amennyiben van felesleges 48.000 eurónk, és szívesen innánk egy üveg 6 literes Dom Perignon Methusalem Rose pezsgőt baráti társaságban, ezt bármikor megtehetjük a Champagnerhüttében, de siessünk, mert már csak 2 üveggel maradt Ausztriában. Mellesleg ha egy ilyet megveszünk, utána akár az egész szórakozóhely berendezését is darabokra törhetjük, senki nem fog ránk szólni.
A Champagnerhütte árlistája...
A Champagnerhütte árlistája...
Ischgl exkluzivitását az is jól mutatja, hogy a Hotel Madlein miután berendezett a hotel aljában egy diszkót, megvette a Pacha brandet, így Ausztria egyetlen Pacha klubja Ischglben található, és nem kisebb szlogennel reklámozza magát, mint der beste Party-Club in den Alpen. Természetesen a klub előtt álló több méteres Hummer limuzin miatt már messziről látni a bejáratot. Másik különlegessége a helynek, hogy saját prosecco márkája van, a "Rich", aminek a promótálására Paris Hiltont hozták Ischglbe, mint a márka arcát. Idén a hókirálynő szerepében egyébként Tamara Ecclestone tetszelgett.
Zeneileg a tömegek igényeit, az utóbbi években főleg az orosz közönségét elégítik ki, tehát a manapság divatos house slágerek csendülnek fel esténként, a helyi rezidens, illetve orosz vendég Djanek által. Az orosz térnyerést jelzi továbbá, hogy az ortodox karácsonyt is megtartják Ischglben, külön tűzijátékkal és este bulival. A diszkóból átsétálva, de még a hotelben maradva máris a Coyote Ugly nevű tabledance bárban találhatjuk magunkat, ahol természetesen minden kétszer annyiba kerül, cserébe a lányok még attól a kevés ruhától is megválnak, amiben a Pachában táncolnak. Azt, hogy mennyire a férfiakat célozta meg az ischgli szórakoztatóipar, jól mutatja, hogy az 1565 fős falura 5 tabledance bárt is építettek, és ezek főszezonban többnyire minden este tele vannak.
Buli a Pachában - fotó: pacha.at
Buli a Pachában - fotó: pacha.at
A Pachából a Dorfstrassen (főutca) lefelé indulva ejthetjük útba a Hotel Post diszkóját, ami egy jóval slágeresebb hely, valamivel olcsóbb árakkal, és nem is feltétlenül kell kiöltözni. Tovább haladva a Kuhstallban még fellelhetünk egy-két délutánról ott ragadt partyarcot, majd a falu végén betérhetünk a Showarenaba, ami Ischgl egyetlen 5 csillag superior hotelének (Trofana Royal) a diszkója, és 2 tabledance bárnak is helyet biztosít. Underground hangzásra itt se számítsunk, de a manapság divatos női djket itt is bevetik a fizetőképes férfi vendégek bevonzása érdekében, így tehette már itt tiszteletét Metzker Viktória és a DJ Baby LA-ként elhíresült Lévai Adrienn is.

A diszkókat reggel négyig-ötig biztosan nyitva találjuk, aztán pedig, ha alvás nélkül akarunk másnap (aznap) síelni, jó eséllyel várnak minket a tabledance bárok, melyek akár délig is üzemelnek.
KOMMENTEK
csabor | 2014.04.16. 20:36
Terveztem, hogy április végén elugrom ide. Most már csak az tarthat vissza, hogy sokan lesznek.
Kkornel | 2014.04.16. 20:50
Húsvét után és a záróhétvége előtt (május első pár napja) szinte alig vannak ;)
roberto89 | 2014.10.14. 20:27
szia!
a hotel Madlein-nel kapcsolatban érdeklődnék. a bátyámmal együtt felvennének minket commi-nak hozzájuk, személyes interjú, vagy odautazás nélkül. a neten viszont nagyon rossz tapasztalatokat osztott meg valaki. írta, hogy kirugdossák az embereket, nem fizetnek ki rendesen, rosszul bánnak az alkalmazottakkal, meg hogy be is zárták a helyet egy időre stb... a telefonos beszélgetés alapján viszont nagyon korrektnek tűnt az igazgatónő, szeretnék érdeklődni, hogy személyes tapasztalataid szerint, mennyi igaz a fent leírtakból, Te tapasztaltál e hasonlókat vagy hallottál e ilyen dolgokról. válaszod előre is köszönöm. Robi

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástipp
Hotel Montanara csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított 4 csillagos hotel igényes, alpesi stílusú szobákkal és apartmanokkal, reggelivel, vagy önellátással a híres Ischgl üdülőtelepülés szélén, 5-600 méterre a kabinos lifttől és 20 méterre a legközelebbi sípályától. Új wellness részleg szaunákkal, gőzfürdőkkel, pihenőszobákkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.