Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Earthside sífilm ajánló

2024.03.22. sielok.hu

Hilaree Nelson, Emily Harrington, Brette Harrington és Christina Lusti vitathatatlanul a valaha volt legerősebb, csak nőkből álló kalandcsapat expedícióra indult a kanadai Baffin-szigetre 2022 tavaszán.
A céljuk, hogy ők legyenek az elsők, akik megmásszák majd besíelik a világ egyik legérintetlenebb hegyét.

A film remek történetmeséléssel, szemet gyönyörködtető látványvilággal és lebilincselő interjúkkal emelkedik ki a hasonló filmek sorából. A négy nő bajtársias kapcsolata újabb bizonyíték arra, hogy nem az számít, hogy mit csinál az ember, a lényeg az, hogy kivel csinálja!

Hilaree Nelson 2022 szeptemberében a Föld nyolcadik legmagasabb csúcsáról, a Manasluról ereszkedve hunyt el egy lavina-balesetben. A filmben nyilatkozik arról, hogy mit jelent számára a kockázatvállalás anyaként, mászópartnerként és barátként, ami a tragédia árnyékában talán még megrendítőbb.

33 perc I 2022 I Egyesült Államok
Rendezők: Rob Wassmer, Kaki Orr
Téma: hegymászás, extrém sí
Szöveg: angol nyelven, magyar felirattal

További információ: a banff.hu oldalán elérhető.
Hilaree Nelson
Hilaree Nelsont generációjának egyik legjobb hegymászójaként tartották számon. Ő és társa, Jim Morrison 2018-ban elsőként síeltek le a nepáli Lhotse-hegyről, a világ negyedik legmagasabb csúcsáról. Hilaree Nelson az első nő, aki 24 óra alatt megmászta a világ legmagasabb hegyét, az Everestet és a mellette lévő Lhotsét is.

2022-ben a világ nyolcadik legmagasabb csúcsáról, a Manaslu-ról ereszkedett le társával, Jim Morrisonnal, amikor lezuhant és életét vesztette.
Earthside filmelőzetes
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.