Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Freeride a francia Alpokban a Helly Hansen H2Flow-val

2015.01.27.

Freeride a francia Alpokban a Helly Hansen H2Flow-val Aurelien Ducroz a világ egyik első számú freerider síelője, a norvég Helly Hansen márka hivatalos nagykövete. Expedíciókban vesz részt, dokumentumfilmeket forgat, a legszélsőségesebb helyzetekkel és időjárási körülményekkel szembesül nap, mint nap.
Most éppen Seb Michaud, a freeriding egyik élő legendájával and Stéphane Dan, chamonix-i hegyi túravezetővel az Aiguille du Chardonnet déli hágóján talált egy útvonalat, ahol most először mindhárman együtt siklanak le fejkamerával felszerelkezve. Az út már felfelé se volt egyszerű: az Argentière gleccseren keresztül több, mint 3 órán át másztak, hogy elérjék a startpontot, az Aiguille-t, ahonnan egy 400 méteres, vízmosással nehezített lejtőn siklottak le.

A síelés sajátossága, hogy az edzés intenzitása folyamatosan változik. Lesiklás közben energiára van szükség, az aktív mozgásnak köszönhetően kimelegszünk. A síliften van idő egy kicsit kifújni magunkat, miközben a testhőmérsékletünk is elkezd visszaállni a normálisra, hidegebb időben pedig fázni kezdünk.

A Helly Hansen H2Flow technológiája erre a kihívásra ad választ. Az Aurelien által is viselt síkabátban a pozitív és a negatív terek váltakozásának köszönhetően a síelők képesek önmaguk szabályozni a testhőmérsékletüket, mivel a Flow rendszer egy szigetelő, egy ventilációs és egy lélegző-vízálló réteg kombinációjából áll. A rendszer lelke egy polár filcréteg, amelyre 4-5 cm-es lyukakat ütöttek, ezek belső ventilációs teret eredményeznek és a kabát szellőzőinek nyitásakor felgyorsítják a szellőzés folyamatát. Ezzel a megoldással sokkal kényelmesebbé válik a ruha viselete, még aktív sportolás esetén is.

Most Te is kipróbálhatod bármelyik Helly Hansen síkabátot a Mátraszentistváni síparkban; idéntől ugyanis ez a helyszín is része lett a SKI FREE programnak!

Ha vásárolsz egy SKI FREE címkével ellátott Helly Hansen síkabátot, egynapos belépő jár mellé, amivel máris kipróbálhatod, hogyan teljesít az új kabát a lejtőkön. Ha pedig szerencséd van, még megvásárolni se kell a kabátot, csak figyeld a sielők.hu Facebook oldalát, ahol még jelentkezünk egy nyereményjátékkal az idei szezonban!
Helly Hansen H2 Flow Supreme Jacket
Helly Hansen H2 Flow Supreme Jacket

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.