Menü ≡

Inferno Race - pokoli futam a svájci Mürrenben

2020.01.28. | Szerző: sielok.hu
1928 óta minden januárban megrendezik a ma már elismerten legjobb európai amatőr lesiklóversenyt, az Infernót. A "Pokoli verseny" helyszíne Mürren (Svájc), a Jungfrau régióban.
Az Inferno Mürren logója
Az Inferno a világ legismertebb és leghosszabb amatőr lesikló versenye, ahol a versenyzők egyenkénti indítással, de általában tömegben síelve teszik meg a versenytávot. Az ötlet egy brit síelőtől, Sir Arnold Lunntól származott akinek unokája szintén részt vett már a versenyen. A pálya egy hosszú meredek szakasz, amelyben azonban van egy-két lapos rész, sőt olyan is előfordul, hogy a versenyzőknek kicsit felfelé kell haladniuk. A pálya, amely minden elképzelhető nehézséget tartalmaz: jeges szakaszokat, szűk átjárókat, és meredek letöréseket, hossza 14,9 km.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az eredeti verseny a 2970 méter magasan fekvő Schilthorn csúcsáról indul és 2170 méter szintkülönbség áthidalása után a versenyzők 800 méter magasságban érik el a célt a lauterbrunneni völgyben. A táv körülbelül négyszerese a szokásos lesiklóversenyek hosszának. Az eddigi legjobb győztes idő 13 perc körül volt, de aki 45 percen belül képes célba érni, az már menő síelőnek számít.

A 77. Nemzetközi Inferno síverseny 2020. január 22-25 között került megrendezésre Mürrenben. A verseny az elmúlt évek alatt annyira népszerű lett, hogy korlátozni kellett a nevezők létszámát. 1850 fő indulhat és minden évben több százan maradnak le a nevezésről. A szervezők állítása szerint jelenleg ez a világ legnagyobb amatőr lesikló versenye.
Inferno 2020 - micsoda verseny volt!
Bővebb infó a versenyről az Inferno hivatalos honlapján: inferno-muerren.ch
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó galériák:
Kapcsolódó videók:
Kapcsolódó fórum:
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »