Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Inferno Race - pokoli verseny a svájci Mürrenben

2006.10.14. | Frissítve: 2009.01.24.
Inferno Race - pokoli verseny a svájci Mürrenben 1928 óta minden januárban megrendezik a ma már elismerten legjobb európai amatőr lesiklóversenyt, az Infernó, azaz a "Pokoli versenyt" a svájci Mürrenben (Jungfrau régió).
Az Inferno a világ legismertebb és leghosszabb amatőr lesikló versenye, ahol a versenyzők egyenkénti indítással, de általában tömegben síelve teszik meg a versenytávot. Az ötlet egy brit síelőtől, Sir Arnold Lunntól származott akinek unokája szintén részt vett már a versenyen. A pálya egy hosszú meredek szakasz, amelyben azonban van egy-két lapos rész, sőt olyan is előfordul, hogy a versenyzőknek kicsit felfelé kell haladniuk. A pálya, amely minden elképzelhető nehézséget tartalmaz: jeges szakaszokat, szűk átjárókat, és meredek letöréseket, hossza ca. 15,8 km.
Az Inferno útvonala
Az Inferno útvonala

Az eredeti verseny a 2970 méter magasan fekvő Schilthorn csúcsáról indul és 2150 méter szintkülönbség áthidalása után a versenyzők 796 méter magasságban érik el a célt a lauterbrunneni völgyben. A táv körülbelül négyszerese a szokásos lesiklóversenyek hosszának. Az eddigi legjobb győztes idő 13 perc körül volt, de aki 45 percen belül képes célba érni, az már igazi síelőnek számít.

A 63. Nemzetközi Inferno síverseny 2006. január 18-21 között került megrendezésre Mürrenben. 1800 versenyző állt rajthoz a világ minden országából, sajnos magyar résztvevőről nincs tudomásunk, ellenben 13 cseh lesikló is szerencsét próbált. A győztes ideje szinte pontosan 15 perc volt. A versenyt az idén a remek hóviszonyoknak köszönhetően hosszú idő után először teljes hosszában tudták megrendezni.

Az Inferno Mürren logója
Az Inferno Mürren logója

Bővebb infó a versenyről és nevezés: www.inferno-muerren.ch

Szállás és egyéb info a régióba utazóknak: www.wengen-muerren.ch

Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó galériák:
Kapcsolódó videók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 221 vendég és 20 regisztrált felhasználó látogatja.