Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megtartották a X. freeride bajnokságot

2014.02.12.

Megtartották a  X. freeride bajnokságot A jubileumi freeride snowboard és sí magyar bajnokságon az időjárás idén sem könnyítette meg a rendezők és a versenyzők helyzetét. Az egész héten át szűnni nem akaró havazás a pályán kívüli csúszáshoz kitűnő, a versenyszervezés esetében viszont komoly problémát jelenthet.
A bajnokságot végül a havazás ellenére megtartották, ugyanis a Vars-i lifttársaság szakemberei jóváhagyták a versenynapot, amely szintén intenzív havazással indult, azonban délre tisztulást jelzett, amely reményt adott egy jó verseny lebonyolítására. Ezt támogatta az is, hogy a kijelölt területet közel 80 cm friss, érintetlen hó takarta.
A megfelelő látási viszonyok délután 2 órára álltak rendelkezésre, ekkor kezdődött meg a 22 versenyző csatája. Snowboardosok, síelők; nők és férfiak álltak rajthoz. Az indulási pontot egy 10 méteres szakaszon kötéllel biztosított traverzálással lehetett megközelíteni.

A versenyre kijelölt terület felső szakaszán két irányt lehetett választani: egy viszonylag tiszta, szikláktól mentes terepet és egy nehéz, nagyon meredek, hatalmas sziklákkal tagolt kuloárt. A verseny első felében a fényviszonyok miatt sokan a könnyebb vonalat választották.

A később indulóknak viszont az addig megszerzett a tapasztalatok miatt intenzívebb lesiklásra volt lehetőségük. A hó minősége azonban romlott, így a vége felé sokan merültek el egy korábbi esés nyomában.

A snowboardosok közül egyedüliként Bársony Balázs választotta a sziklás vonalat és olyan hihetetlen dinamizmussal rajzolta az íveket, hogy a francia bírók egyértelműen őt hozták ki győztesnek.
A sízők között Bíró Előd volt a legjobb, aki utolsó előtti indulóként, szintén a nehezebb szakaszt választva siklott kiegyensúlyozott tempóban a célba.

A Naturelle csapata a francia hegyimentők és -vezetők segítségével ismét sikeresen illesztette a helyi adottságokhoz és a természet adta lehetőségekhez a technikai feltételeket és versenyigényeket.

A Naturelle Freeride Kupasorozat utolsó állomása, egyben döntője március 22-29. között lesz Puy St. Vincentben.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.