Menü ≡

Megtartották a X. freeride bajnokságot

2014.02.12.
Megtartották a  X. freeride bajnokságot A jubileumi freeride snowboard és sí magyar bajnokságon az időjárás idén sem könnyítette meg a rendezők és a versenyzők helyzetét. Az egész héten át szűnni nem akaró havazás a pályán kívüli csúszáshoz kitűnő, a versenyszervezés esetében viszont komoly problémát jelenthet.
h i r d e t é s
A bajnokságot végül a havazás ellenére megtartották, ugyanis a Vars-i lifttársaság szakemberei jóváhagyták a versenynapot, amely szintén intenzív havazással indult, azonban délre tisztulást jelzett, amely reményt adott egy jó verseny lebonyolítására. Ezt támogatta az is, hogy a kijelölt területet közel 80 cm friss, érintetlen hó takarta.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A megfelelő látási viszonyok délután 2 órára álltak rendelkezésre, ekkor kezdődött meg a 22 versenyző csatája. Snowboardosok, síelők; nők és férfiak álltak rajthoz. Az indulási pontot egy 10 méteres szakaszon kötéllel biztosított traverzálással lehetett megközelíteni.

A versenyre kijelölt terület felső szakaszán két irányt lehetett választani: egy viszonylag tiszta, szikláktól mentes terepet és egy nehéz, nagyon meredek, hatalmas sziklákkal tagolt kuloárt. A verseny első felében a fényviszonyok miatt sokan a könnyebb vonalat választották.

A később indulóknak viszont az addig megszerzett a tapasztalatok miatt intenzívebb lesiklásra volt lehetőségük. A hó minősége azonban romlott, így a vége felé sokan merültek el egy korábbi esés nyomában.

A snowboardosok közül egyedüliként Bársony Balázs választotta a sziklás vonalat és olyan hihetetlen dinamizmussal rajzolta az íveket, hogy a francia bírók egyértelműen őt hozták ki győztesnek.
A sízők között Bíró Előd volt a legjobb, aki utolsó előtti indulóként, szintén a nehezebb szakaszt választva siklott kiegyensúlyozott tempóban a célba.

A Naturelle csapata a francia hegyimentők és -vezetők segítségével ismét sikeresen illesztette a helyi adottságokhoz és a természet adta lehetőségekhez a technikai feltételeket és versenyigényeket.

A Naturelle Freeride Kupasorozat utolsó állomása, egyben döntője március 22-29. között lesz Puy St. Vincentben.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó egyesületek:
Kapcsolódó szervezetek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »