Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Síparkban lesz az országos freestyle snowboard bajnokság

2019.02.11. 2019.02.15. MSBSZ | frissítve: 2019.02.15.

A 2018/2019-es szezon legjobb híre a hazai hódeszkásoknak, hogy a Mátraszentistván Sípark ad otthont a magyar freestyle snowboard bajnokságnak. 2019. február 23-án, szombaton rendezi a Magyar Snowboard Szövetség az slopestyle kategóriában kiírt megmérettetést, melyhez a szövetség ez alkalommal szakmai társszervezőt is bevont.
A magyar snowboard bajnokság megrendezése sok éve, rendszerint az ausztriai, Murau környéki hegyekben zajlott. Idén viszont a szövetség úgy döntött, hogy kedvez a freestyle szakág versenyzőinek és elérhetőbbé teszi a rendezvényt azoknak is, akik eddig a távolságot tartották akadálynak a versenyen való indulásban. A hazai pálya lehetővé teszi a “slopestyle”, azaz különböző boxokkal, ugratókkal és korlát elemekkel épített formátum lebonyolítását és egy megfelelően színvonalas verseny megtartását.
A helyszínváltoztatás előidézője a tavalyi, utolsó év volt, amikor rá kellett jönnünk, hogy a versenyzők sokkal jobban értékelik, hogy itthon, saját hegyek között, közelebb az otthonukhoz rendezzük meg a bajnokságot. Rengeteg visszajelzést figyelembe véve, és az ország legtöbb pályaépítő tapasztalatával rendelkező csapattal együtt olyan rendezvényt szeretnénk idén életre hívni, amelyen hosszú távú célkitűzéseinket megalapozzuk." – Bécsy Balázs, MSBSZ főszervező

Bár az osztrák tapasztalatokat nehéz lenne összehasonlítani a hazai tudással, mégis a múltból emlékezhetünk olyan hazai rendezvényekre, amelyeken bebizonyosodott, hogy 822 méteren is megfelelőek a kondíciók egy sikeres, minőségi rendezvényhez.
"Már évek óta támogatjuk és szakmailag próbáljuk segíteni a Síparkot és a szövetséget abban, hogy az utánpótlás is megfelelő hangsúlyt és terepet kapjon ahhoz, hogy a snowboard sport fejlődjön és évről évre többen kezdjenek el deszkára állni. Idén már nemcsak a diákbajnokság tartozik a Store13 szervező és lebonyolító gárdájához, de örömmel csatlakoztunk a felnőtt freestyle bajnoksághoz is." - Szaplonczay Péter, Store13 tulajdonos

A havas sportokban hazánk első világkupa-győztese, Gyarmati Panka is megtiszteli jelenlétével a Magyar Freestyle Snowboard Országos Bajnokságot.
Gyarmati Panka
Gyarmati Panka
További infó: az esemény facebook oldalán
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.