Menü ≡

A Síparkban lesz az országos freestyle snowboard bajnokság

2019.02.11. | Frissítve: 2019.02.15. | Szerző: Magyar Snowboard Szövetség
A 2018/2019-es szezon legjobb híre a hazai hódeszkásoknak, hogy a Mátraszentistván Sípark ad otthont a magyar freestyle snowboard bajnokságnak. 2019. február 23-án, szombaton rendezi a Magyar Snowboard Szövetség az slopestyle kategóriában kiírt megmérettetést, melyhez a szövetség ez alkalommal szakmai társszervezőt is bevont.
h i r d e t é s
A magyar snowboard bajnokság megrendezése sok éve, rendszerint az ausztriai, Murau környéki hegyekben zajlott. Idén viszont a szövetség úgy döntött, hogy kedvez a freestyle szakág versenyzőinek és elérhetőbbé teszi a rendezvényt azoknak is, akik eddig a távolságot tartották akadálynak a versenyen való indulásban. A hazai pálya lehetővé teszi a “slopestyle”, azaz különböző boxokkal, ugratókkal és korlát elemekkel épített formátum lebonyolítását és egy megfelelően színvonalas verseny megtartását.
A helyszínváltoztatás előidézője a tavalyi, utolsó év volt, amikor rá kellett jönnünk, hogy a versenyzők sokkal jobban értékelik, hogy itthon, saját hegyek között, közelebb az otthonukhoz rendezzük meg a bajnokságot. Rengeteg visszajelzést figyelembe véve, és az ország legtöbb pályaépítő tapasztalatával rendelkező csapattal együtt olyan rendezvényt szeretnénk idén életre hívni, amelyen hosszú távú célkitűzéseinket megalapozzuk." – Bécsy Balázs, MSBSZ főszervező

Bár az osztrák tapasztalatokat nehéz lenne összehasonlítani a hazai tudással, mégis a múltból emlékezhetünk olyan hazai rendezvényekre, amelyeken bebizonyosodott, hogy 822 méteren is megfelelőek a kondíciók egy sikeres, minőségi rendezvényhez.
"Már évek óta támogatjuk és szakmailag próbáljuk segíteni a Síparkot és a szövetséget abban, hogy az utánpótlás is megfelelő hangsúlyt és terepet kapjon ahhoz, hogy a snowboard sport fejlődjön és évről évre többen kezdjenek el deszkára állni. Idén már nemcsak a diákbajnokság tartozik a Store13 szervező és lebonyolító gárdájához, de örömmel csatlakoztunk a felnőtt freestyle bajnoksághoz is." - Szaplonczay Péter, Store13 tulajdonos

A havas sportokban hazánk első világkupa-győztese, Gyarmati Panka is megtiszteli jelenlétével a Magyar Freestyle Snowboard Országos Bajnokságot.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
További infó: az esemény facebook oldalán
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó szervezetek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó videók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »